Under natten kontaktades polisen om en fraktfartyg som observerades mycket närmare land än normalt vid Frekhaug i Alver kommun.

  • En person på land hörde en kraftig smäll, säger operativ ledare Tore-André Brakstad från polisen.

    Huvudräddningscentralen samordnade därför en räddningsaktion.

    Räddningsbåten Kristian Gerhard Jebsen II blev kontaktad och ryckte omedelbart ut från Bergen.

    Vid 02.00-tiden etablerades kontakt med fartyget som drev på egen maskin mot Bergen, med eskort från räddningsbåten.

  • Det verkar som om fraktfartyget har varit i kontakt med land, utifrån vad de ombord berättade, säger räddningsledaren Kjetil Hagen vid HRS.

    Fraktfartyget är en torrlastbåt.

  • Fartyget hade ingen annan last än ballasten, säger Hagen.

    Klockan 03.43 var fartyget vid kaj i Bergen.

  • En utredning har inletts. Det finns ingen misstanke om att fartyget har förts under påverkan av alkohol eller andra substanser, säger operativ ledare Morten Rebnor från polisen klockan 06.55.

    Analys:

    I denna artikel beskrivs en incident där ett fraktfartyg har hamnat närmare land än normalt och varit i kontakt med land. Trots att fartyget hade endast ballast som last, var det ingen misstanke om att fartyget hade styrts under påverkan av alkohol eller andra substanser.

    Detta visar vikten av att vara uppmärksam på säkerhetsåtgärder och följa regler och bestämmelser för att undvika olyckor och incidenter som kan leda till ekonomiska förluster och skador på egendom. Genom att vara medveten om sådana händelser och agera i enlighet med säkerhetsprotokoll kan man minimera risken för olyckor och skydda både liv och egendom.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version