Paris Hilton om hennes ‘utmattande’ kamp mot ADHD

Paris Hilton öppnade nyligen upp om sin ‘utmattande’ kamp mot ADHD. Tv-personligheten, 43 år gammal, berättade öppenhjärtligt om att hantera symtomen som barn innan hon fick en diagnos och lärde sig att omfamna det som vuxen. I en personlig essä för Teen Vogue, som publicerades på lördagen, förklarade hon även att hennes symtom bidrog till att hennes föräldrar skickade henne till en anläggning för problematiska tonåringar. Hon sa att hennes ‘konstanta behov’ av stimulans kombinerat med svårigheter i en skola som inte kunde anpassa sig till henne ledde till att hon skickades till Provo Canyon School. DJ:n, som nyligen syntes i en edgy-chic, punk outfit i New York City förra veckan, har tidigare talat ut om att uppleva allvarlig misshandel på anläggningen.

‘Växande upp blev jag alltid tillsagd att jag var för energisk, för distraherad, för pratsam – helt enkelt för mycket,’ sa hon om sin barndom. ‘Jag önskar att någon hade frågat, “Vad pågår egentligen med henne?” Istället spenderade jag år med att känna mig missförstådd, straffad för hur min hjärna fungerade. Det var inte förrän mycket senare i livet som jag upptäckte vad som verkligen hände,’ sa hon. ‘Till en början kändes det som en diagnos var en etikett – något som begränsade mig, definierade mig genom vad jag inte kunde göra, genom vad som gjorde mig annorlunda,’ fortsatte hon. ‘Det var något jag först höll dolt, orolig över hur det skulle uppfattas,’ tillade hon. ‘Skulle folk tro att jag var för splittrad, för ostrukturerad, eller oförmögen att lyckas? Men dessa utmaningar är bara en sida av myntet,’ sa hon. ‘Den andra sidan avslöjar något vackert: kreativitet, passion, motståndskraft och en hjärna som tänker på djärva, oväntade sätt,’ fortsatte hon. Hilton sa att hon har lärt sig att omfamna sina skillnader nu och ser inte ADHD som en ‘begränsning.’ Istället sa Simple Life-alumnen att hon ser det som sin ‘superkraft.’ ‘Det är min hemliga vapen i en värld som ofta säger åt oss att vara försiktiga,’ förklarade hon. ‘Min hjärna följer inte en rak linje – den zigzaggar och utforskar outforskad mark, vilket låter mig bryta gränser och ligga steget före.’

Analyserat och förklarat: Paris Hilton delade nyligen med sig av sin personliga kamp med ADHD och hur hon har lärt sig att omfamna det som en superkraft istället för en begränsning. Hon berättade om svårigheterna hon mötte som barn och hur hon har vänt det till en fördel som vuxen genom att använda sin kreativitet, passion och innovation för att bygga sitt imperium. Hiltons berättelse visar hur olika utmaningar kan omvandlas till styrkor och hur det är viktigt att omfamna våra olikheter istället för att se dem som brister. Det är en uppmaning till att acceptera och uppskatta det som gör oss unika och att se möjligheterna istället för hinder.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version