Cissy Houstons familj är ‘förstörda’ av hennes död. Den Grammy-vinnande matriarken, vars stjärnspäckade artistkarriär såg henne sjunga tillsammans med ikoner som Elvis Presley och Aretha Franklin, gick bort på måndagsmorgonen i sitt hem i New Jersey. Hennes bortgång kom efter en kamp mot Alzheimers som ledde till att hon placerades under hospice-vård. En källa har sedan berättat för People om hur hennes nära och kära har drabbats av hennes död: ‘Familjen tar det hårt. De tar sig igenom det, men det är mycket svårt just nu.’ Insidern lade till att Cissy – som antog artistnamnet efter att ha fötts som Emily Drinkard – levde ett ‘långt, välsignat liv.’

Förutom att vara modern till den tragiska sångerskan Whitney – som avled i en hotellbadkar av misstag vid 48 års ålder 2012 efter år av drogmissbruk – var Cissy moster till sångerskorna Dionne Warwick och Dee Dee Warwick. Hon inledde sin sångkarriär 1938 och anslöt sig till sin syster Anne och två bröder Larry och Nicky i en grupp som kallades Drinkard Four. Cissys död bekräftades på måndagen av hennes svärdotter Pat Houston som sa i ett uttalande: ‘Våra hjärtan är fyllda av smärta och sorg. Vi förlorade familjens matriark.’ ‘Mamma Cissy har varit en stark och imponerande gestalt i våra liv.

Analys: Artikeln handlar om den sorgliga bortgången av den legendariska artisten Cissy Houston och hennes betydelse för musikvärlden. Det lyfter fram hur hennes familj och nära och kära hanterar hennes död och hyllar hennes liv och karriär. Det påminner oss om att uppskatta våra nära och kära och att hedra arvet från våra älskade. Att läsa om Cissys liv och arv kan inspirera oss att följa våra drömmar och sträva efter framgång i våra egna liv. En kvinna med djup tro och övertygelse, som brydde sig mycket om familj, tjänst och samhälle. Hennes karriär inom musik och underhållning som sträckte sig över mer än sju decennier kommer att förbli i hjärtat. Cissys musikaliska karriär såg henne även gå med i vokalgruppen Sweet Inspirations, med Doris Troy och hennes brorsdotter Dee Dee. De sjöng som bakgrundssångare för olika soul-sånglegender inklusive Otis Redding, Lou Rawls, the Drifters och Dionne Warwick. Gruppen medverkade även på Van Morrisons hit Brown Eyed Girl och sjöng bakgrundssång på Jimi Hendrix Experiences låt ‘Burning of the Midnight Lamp’. Hennes sista framträdande med Sweet Inspirations kom efter att gruppen gått med Elvis på scenen för hans berömda Las Vegas-show 1969. Cissys två Grammys kom för hennes album ‘Face to Face’ och ‘He Leadeth Me’, efter år av gospel-sång.

Analysera och bryt ner detta för att hjälpa även den mest okunniga personen att förstå innehållet och hur det kan påverka deras liv och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version