Mannen har bott på ett LSS-boende i Marks kommun i 16 år utan möjlighet att ta sig ut – Ivo kritiserar situationen

En man har bott på ett LSS-boende i Marks kommun i hela 16 år utan att kunna ta sig ut från sin lägenhet. Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, har riktat kritik mot kommunen för att det fanns lås på mannens rum som hindrade honom från att ta sig ut till de gemensamma utrymmena. Dessutom var utegården omgärdad av ett flera meter högt staket.

Denna brist på tillgänglighet och frihet för den boende är oacceptabel och ett tydligt brott mot de riktlinjer som ska följas på LSS-boenden. Marks kommun måste vidta åtgärder för att säkerställa att alla boende har möjlighet att ta sig ut och njuta av gemenskapen och friheten som alla människor förtjänar.

Det är viktigt att alla människor, oavsett sina behov, får möjligheten att leva ett självständigt och fritt liv. Det är kommunens ansvar att se till att LSS-boenden erbjuder en trygg och inkluderande miljö för de boende. Genom att följa riktlinjerna och skapa en tillgänglig miljö kan Marks kommun säkerställa att alla får den omsorg och respekt de förtjänar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version