Elon Musks opträdande på ett Trump-evenemang på lördagen knyts till uppgången.

Enligt Peter Morgan / AP / NTB har marknaden reagerat positivt på Elon Musks deltagande i Trumps valkampanj i Butler, Pennsylvania, där expresidenten tidigare utsattes för ett attentatförsök.

Trump Media & Technology-aktien har stigit med nästan 15 procent.

Enligt Market Watch beror uppgången på Elon Musks närvaro på Trump-evenemanget. Milliardären gav sitt fulla stöd till Trump efter attentatförsöket och detta var första gången han talade vid ett Trump-evenemang.

Efter en stark arbetsmarknadsslutning på Wall Street i fredags har det diskuterats om Federal Reserve (Fed) skulle sänka räntan en eller två gånger på nästa möte.

David Roche, grundare och strateg på Quantum Strategy, kritiserar det dubbla räntesänkningen i september och anser att det är populistiskt och panikartat.

Marknaden prissätter nu in över 80 procent sannolikhet för en enkel räntesänkning på 0,25 procent i november enligt CME FedWatch Tool.

Långa räntor har också stigit efter arbetsmarknadssiffrorna.

Denna vecka kommer flera S&P 500-företag med resultat för tredje kvartalet, inklusive flera banker.

Bioteknikföretaget Scholar Rock steg med över 246 procent i förhandeln efter positiva resultat i en studie för deras medicin mot spinal muskelatrofi.

Jefferies har nedgraderat Apple från köp till behåll och anser att förväntningarna på iPhone 16 och 17 är för höga.

På marknaderna i Europa och Asien var det också uppgångar.

Sammanfattningsvis, Elon Musks närvaro på Trump-evenemanget har påverkat marknaden positivt och det finns förväntningar på en enkel räntesänkning från Federal Reserve i november. Investeringar i vissa företag som Scholar Rock kan vara lönsamma med tanke på deras positiva resultat.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version