Parisa Liljestrand (M) reagerar starkt på Nooshi Dadgostars inlägg

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) rasar mot ett svar på en kommentar på Instagram – från Nooshi Dadgostar (V). Svaret raderades senare med motiveringen att det hamnat fel.

Nooshi Dadgostar (V) skrev i dag ett långt inlägg på Instagram med anledning av att det gått ett år sedan Hamas terrorattack den 7 oktober 2023. Inlägget kommenterades och delades av många. En person kommenterade ”Terrorattacken gav Israel anledning att påbörja det folkmord som de längtat efter”. Dadgostar svarade på personens inlägg. Hon skrev ”Ja, det är fruktansvärt”.

”Det blev fel”

Vänsterledarens svar gjorde kulturminister Parisa Liljestrand (M) förbannad och bedrövad. Svaret låg ute i cirka två timmar innan det sedan togs bort. Det visade sig nämligen att det hade hamnat fel, enligt Vänsterpartiet.

– Det kom väldigt mycket svar på detta inlägg och Nooshi fick hjälp att besvara alla. Det var jag som skrev detta och tyvärr hamnade det på fel ställe, säger den tjänsteman på Vänsterpartiet som gjorde misstaget. Även partiets kommunikationschef Örjan Rodhe skrev på X att svaret var ett misstag.

Kulturminister Parisa Liljestrand (M) tycker det är anmärkningsvärt. – Vi politiker har ett ansvar att vara noga med vår kommunikation Det är extra noga hur vi lägger våra ord, säger hon och fortsätter: – Jag vet inte hur deras rutiner ser ut, men allt som skrivs i mitt namn passerar mina ögon.

Analyserat och förklarat:
I detta inlägg diskuteras en kontroversiell kommentar och svar på Instagram mellan politikerna Parisa Liljestrand (M) och Nooshi Dadgostar (V). Parisa reagerar starkt på Nooshi’s svar och anser att det är anmärkningsvärt att så känsligt material inte tas på allvar. Dadgostar svarade på en kommentar om en Hamas terrorattack, vilket ledde till missförstånd och en snabb borttagning av svaret. Detta visar vikten av noggrannhet och kommunikation inom politiken och hur ord kan tolkas och påverka andra. Det är viktigt att vara medveten om konsekvenserna av det man säger och gör, särskilt i en offentlig miljö som sociala medier.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version