Oljeaktier drar ner Oslo Börsen.

Bild: Erik Flaaris Johansen / NTB

Publicerad: För mindre än 3 timmar sedan
Uppdaterad nu precis

Del på Facebook
Del med e-post

Saken uppdateras genom handelsdagen på Oslo Börs …

Lite efter klockan 11 är Hovedindeksen ned 0,87 procent. Så här ser det ut för några av de mest omsatta aktierna:

– Equinor faller 1,41 procent
– Kongsberg Gruppen är upp 2,77 procent
– Aker BP faller 1,95 procent
– Norsk Hydro är ned 4,05 procent
– Frontline faller 0,19 procent

Oljepriset har sjunkit med över 2,5 procent sedan midnatt, och en fat Nordsjöolja (brent spot) handlas för cirka 79 dollar.

Equinor har knappast blivit en grön bjellesau

I de kinesiska aktiemarknaderna har det varit en stadig uppgång på tisdagen, vilket kommer efter en helg och förväntningar på statliga åtgärder för att stödja ekonomin.

Råvaruaktier som Norsk Hydro och Elkem faller tungt.

På veckans första handelsdag avslutades Oslo Börsen i rött, med den svagaste Equinor-dagen sedan juni. Equinor-fallet kommer efter att bolaget köpt en tiondel av aktierna i danska Ørsted.

Högre fraktrater

Bilfraktrederiet Höegh Autoliners rapporterade på tisdagsmorgonen om stabila fraktrater i september, men med något lägre transportvolymer än tidigare månader.

Under september transporterade bolaget 1,1 miljoner kubikmeter last. Totalt för juli-september var summan 3,4 miljoner kubikmeter.

Höegh-chef Andreas Enger säger att anledningen till att september-siffrorna var på den låga sidan beror på underhåll av tre fartyg.

Aktien är ned 0,07 procent.

Analys:
I dag har Oslo Börsen påverkats av nedgångar i oljeaktier och råvaruaktier. Oljepriset har sjunkit och aktiemarknaderna har reagerat på förväntningar om statliga åtgärder i Kina. Även fraktbolaget Höegh Autoliners har rapporterat om stabila fraktrater. Denna information kan vara viktig för investerare och aktieägare som följer marknadens trender och vill ta informerade beslut om sina investeringar. Det är viktigt att överväga dessa faktorer när man planerar sin portfölj och sina finansiella strategier.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version