Investeringar: Phillip Schofields fiendskap med ärkefiende Eamonn Holmes återupplivad

Phillip Schofield har tydligen återupplivat sin fejd med ärkefienden Eamonn Holmes, efter att presentatören gick till attack mot en före detta kollega som “kastade honom under bussen”.

Eamonn har öppet delat sin aversion mot stjärnan, och deras ordkrig har startat en fejd som kallas en av de största inom showbusiness.

En källa nära Phillip har delat hans känslor om sin tidigare ITV-kollega, och beskrivit honom som “petty and bitter”.

Under sin Channel 5-serie Cast Away, kritiserade Phillip en ITV-kollega som “kastade honom under bussen”, och en källa har nu berättat att han syftade på Eamonn.

En vän till stjärnan sa: “Phil vet att Eamonn hatar honom och säger att det är för att han aldrig skickade ett meddelande och bad om förlåtelse när han lämnade.”

En källa gick vidare och hävdade att Phil också fann det roligt att Eamonns äktenskapliga problem hamnade på löpsedlarna, efter att han hade kritiserat Phillip flera gånger i sin GB News Show.

De tillade att Eamonn försökte få tittare att ringa in på GB News och frågade dem att “ringa in om de hade haft en affär med Phillip,” och “inte en enda person tog kontakt.”

Under helgen avslöjade en källa nära Eamonn att hans avsky för Phillip blev så allvarlig att han inte ångrar sina utfall som orsakade problem i äktenskapet med hustrun Ruth Langsford.

En källa nära stjärnan sa att han står fast vid sina uttalanden om Phillip, vilket fick hans fru Ruth att bli upprörd mot slutet av deras äktenskap.

Ruth är fortfarande en regelbunden stjärna på ITV-favoriten Loose Women, och en källa sa att hon kände sig obekväm med att hennes make kritiserade kanalen och kände sig svekad av dem.

Hon och Eamonn meddelade sin skilsmässa i maj efter 14 års äktenskap på grund av arbetsåtaganden som “tog deras äktenskap åt olika håll”, och han har sedan dess setts på semester med flickvännen Katie Alexander.

En källa nära presentatören sa att det vore fel att föreslå att hans kommentarer om Philip eller ITV hade något att göra med hans äktenskap som bröt samman.

I november 2021 blev Eamonn och Ruth kontroversiellt avskedade från This Morning efter 15 år och ersattes på fredagsshowen av Dermot O’Leary och Alison Hammond.

Eamonn blev särskilt upprörd över att bli avskedad av ITV, och hävdade att han aldrig fick en exakt anledning.

Hans avsked blev ännu mer frustrerande av hans övertygelse om att Phillip hade fått ovillkorligt stöd av ITV, trots sitt beteende utanför kameran, en tro delad av Phillips tidigare medvärd Fern Britton och Amanda Holden, som kortvarigt var värd för This Morning tillsammans med honom 2015, medan Holly var föräldraledig.

Händelsen bekräftade Eamonns uppfattning att Phillip konstant hade blivit hyllad trots sitt dåliga beteende bakom kulisserna, påstod källor.

Förra veckan gick Eamonn rasande till attack mot Phillip inför hans TV-comeback och sa att han är “mycket stolt över att ha kastat honom under bussen”.

Medan han diskuterade Phillips mycket kritiserade TV-comeback på Channel 5-showen Cast Away, gjorde Eamonn sina känslor klara.

Som medvärd Isobel Webster avslöjade på måndagens GB News Breakfast att Schofield hävdade att han blev “kastad under bussen”, svarade Holmes snabbt: “Om jag är en av personerna som kastade honom under bussen är jag mycket stolt över att ha gjort det…

“Denna man är beroende av berömmelse, absolut beroende av berömmelse.”

Holmes – som inte har gjort någon hemlighet av att han ogillar Schofield – tillade senare att Schofield “förtjänar att vara i exil.”

Ryktet om spänningar mellan Phillip och Eamonn hade cirkulerat i månader, medan de har känt varandra i cirka tre decennier.

Medan Holmes var värd för GMTV, presenterade Schofield This Morning innan Holmes anslöt sig till honom i det dagliga programmet 2006.

För att hålla freden i det älskade ITV-dagliga programmet, hade Holmes och Schofield försökt hålla sin ömsesidiga aversion för sig själva.

När Phillip kom ut som homosexuell live på This Morning tillbaka i februari 2020, var Eamonn ett stöd – även om källor säger att han var rasande över att tvingas stödja mannen han ogillade så mycket.

Numera har båda gett upp på sådana förtecken. De avskyr öppet varandra så mycket att “de skulle gå över gatan för att undvika att ens titta på varandra”, enligt en källa som talade med The Daily Mail.

“Vanligtvis är det kvinnor som bråkar inom showbusiness, men Eamonn och Phills är den bittraste, mest onda fejden på television”, sa källan.

“De hatar varandra. Eamonn står inte ut med Phil, och även om han tidigare höll tyst om det, bryr han sig inte längre. Han tycker att Phil är en skam och en lögnare.

“Phil håller tyst om allt detta men känslorna är ömsesidiga.”

Fejden mellan dem började med en incident som involverade Holmes före detta fru Ruth Langsford.

År 2019 lämnade hon in ett officiellt klagomål mot Schofield efter att hon blev avbruten mitt i en mening av presentatören när hon förklarade vad som skulle komma upp i hennes segment av This Morning.

Phillip sa då live på luften: “Killar, vi måste avbryta dig tyvärr eftersom vi har ont om tid här. Tack, Ruth.”

Inte imponerad svarade Ruth: “Jag hade bara cirka två ord till att säga,” och slog argt ner pennan. Schofield skrev sedan om utbytet i sin självbiografi Life’s What You Make It.

Eamonn blev särskilt upprörd eftersom han hade ansträngt sig för att vara stödjande mot Schofield när han kom ut på nationell TV.

När ITV-cheferna berättade för honom och Langsford om Schofields uttalande när de anlände till jobbet den morgonen tillbaka i februari 2020, sågs han omfamna Schofield.

“Eamonn kände sig väldigt använd av Phil för kommande scener,” sa en insatt. “Han och Ruth fick höra att de var tvungna att vara där och allt såg ut som om de var bästa vänner.

“Vaksamma tittare vid den tiden sa att det var falskt; nu vet vi att det var. Eamonn föraktar Schofield och har gjort det väldigt, väldigt länge.”

Vreden ökade bara efter att Holmes lämnade ITV. Och i det ögonblicket Schofield erkände sitt förhållande med den unga mannen, hänvisade till som Person X av ITV-cheferna, frigjorde han sin ilska.

Det anses att Eamonn och Ruth var särskilt upprörda över hur Schofield behandlade sin unga This Morning-kollega, med vilken han hade ett förhållande bakom sin egen frus rygg.

Ruth kände den unge mannen särskilt väl eftersom han senare flyttade till Loose Women (där hon var presentatör).

“Eamonn såg inte på det med blida ögon,” sa en källa nära honom. “Han visste inget om förhållandet och kände sig lurad, precis som många av Schofields andra kollegor. Det var det för Eamonn. Han kunde bara inte hålla tyst om det längre.”

I en intervju på GB News efter Schofields erkännande talade Holmes om den unge mannen och sa: “Ruth och jag tog särskilt hand om honom.

“Han pratade aldrig med oss om något förhållande, men vi visste att han mådde dåligt. Det finns en otrolig skyldighet att ta hand om den unga mannen.”

Under samma samtal kritiserade han Philip och sa att han “skapade en atmosfär där folk hatade honom… han såg inte på någon. Han är en fullständig och total narcissist.”

Vänner till Schofield säger att han var “mycket upprörd” över intervjun och sa att den bidrog till hans redan sköra sinnesstämning efter att han sagt upp sig från ITV efter att ha erkänt sitt förhållande.

Det rapporterades att Phillip också anmälde sin tidigare TV-bästa vän och medvärd Holly Willoughby till ITV-cheferna efter att hon vägrade att offentligt stödja honom, hävdar insiderna.

Vänner till den fallna presentatören säger att han tyckte att Holly och en This Morning-chef hade iscensatt en “mycket väl konstruerad statskupp” när landet bevittnade hans dramatiska fall från nåd.

Schofield lämnade This Morning i maj förra året efter månader av spekulationer om en sammanbrott i hans relation med fru Willoughby. Han erkände sedan att han hade ett förhållande med en juniorkollega och lämnade ITV helt.

Paret brukade vara bästa vänner, med deras familjer som till och med tog årliga semestrar tillsammans, men den bittra fejden verkar ha återupplivats eftersom Schofield nu hänvisar till sin en gång nära vän som “häxan”.

Schofield sägs ha sagt till Holly att hon “fällde honom” innan han sa upp sig från This Morning.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version