Storvretas otroliga vändning i cupen – Gabriel Kohonen sågade laget men slutade med seger i straffdrama

Storvreta gick in i kvartsfinalen med höga förväntningar efter vårens SM-guld, men mötte tufft motstånd från Mullsjö. Efter att ha hamnat i ett stort underläge på 4-1, vägrade Gabriel Kohonen att acceptera nederlaget och tände Storvretas eld. En imponerande upphämtning ledde till en dramatisk straffvinst och avancemang till semifinalen.

Efter att ha reducerat till 4-2, pressade Storvreta på i tredje perioden och lyckades kvittera till 4-4 genom Ondrej Nemecek och Filip Eriksson. Efter en mållös förlängning och en maratonstraffserie på nio omgångar, avgjorde Filip Langer till slut och säkrade Storvretas plats i semifinalen.

Efter matchen ifrågasatte spelarna upplägget av turneringen och riktade kritik mot förbundet. Trots seger var det tydligt att det fanns brister i systemet, och att det krävs förändringar för att säkerställa en rättvis tävling.

I den andra kvartsfinalen lyckades Pixbo ta sig vidare till semifinal efter en tuff seger mot Visby. Med ett hattrick av Arvid Äse säkrade de regerande mästarna sin plats i nästa runda.

Den kommande dagen spelas de återstående cupkvartsfinalerna för herrarna. Missa inte Falun-Linköping och Växjö-Kalmarsund på Sportbladet för att se vilka lag som tar sig vidare till semifinalen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version