Stora regnmängder förutspås i Stockholm – mer än en hel månads normal nederbörd på bara ett dygn

I Stockholm förväntas det regna betydligt mer än normalt under de kommande dagarna. Enligt SMHI beräknas det falla lika mycket regn på 48 timmar som det normalt gör under hela oktobermånaden. Prognoserna visar på 25-30 millimeter regn på ett dygn, medan en normal oktobermånad har en total nederbörd på 40 millimeter.

För många innebär detta att de håller sig inomhus, men för vissa är det arbete som vanligt. Mikael Bergström, 63 år, och hans kollega, som arbetar som servicearbetare för Stockholms kommun, fortsätter med sina uppgifter trots det ihållande regnet.

Enligt meteorologer varnas det för stora regnmängder inte bara i Stockholm utan i hela landet. Lågtryck följs av resterna av stormen Kirk, vilket innebär ännu mer nederbörd. I Västerbotten förväntas det regna mellan 60 och 70 millimeter på bara två dagar, vilket är betydligt högre än den normala nederbörden på 50 millimeter för en hel månad.

Sammanfattningsvis kan det intensiva regnet i Stockholm och resten av landet påverka människors vardag och arbete. Det är viktigt att vara förberedd på oväntade väderförhållanden och att ta nödvändiga försiktighetsåtgärder för att undvika eventuella konsekvenser av den ökade nederbörden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version