Stockholm säger upp hyresavtalet för Bromma flygplats – då flygbolaget Bra flyttat till Arlanda och trafikunderlaget minskat dramatiskt

Stockholms stad har nu sagt upp hyresavtalet för Bromma flygplats som en naturlig följd av att flygbolaget Bra har flyttat till Arlanda. Detta innebär att mer än 90 procent av trafikunderlaget har fallit bort. Kvar är endast ett mindre antal aktörer som ekonomiskt inte kan motivera flygplatsens fortsatta drift, trots de stora subventioner av markhyran som Stockholms skattebetalare har bidragit med under årtionden.

Tidöpartierna envisas dock med att behålla flygplatsen, under motiveringen att elflyg är framtiden. Moderaterna, Kristdemokraterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna vill att skattebetalarna subventionerar några få kommersiella aktörer och regeringens pendlingsjet till Bryssel i hopp om framtida elflygplan. Men frågan är om dessa plan kommer kunna flyga långa sträckor som till Bryssel eller till och med Kiruna inom överskådlig framtid.

Det är oroväckande att finans- och statsministern från ett parti som säger sig vara företagandets förespråkare verkar ha fastnat i en ideologisk bubbla som inte tar hänsyn till ekonomiskt sunt förnuft. Inte ens de mest naiva miljöpartisterna skulle kunna stödja en så absurd idé.

Sammanfattningsvis, det är viktigt att fokusera på ekonomiskt hållbara beslut när det gäller infrastruktur och subventioner. Att fortsätta subventionera flygplatsen i hopp om framtida elflygplan kan leda till onödiga kostnader för skattebetalarna och underminera ekonomiskt ansvarstagande. Det är därför viktigt att politikerna tar hänsyn till dessa faktorer och fokuserar på långsiktigt hållbara lösningar för samhällets bästa.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version