Som världens främsta investeringschef och finansiella marknadsjournalist är det viktigt att följa med i utvecklingen när Kina simulerar krig runt Taiwan. En aktör som håller marknaden i andan är Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), världens största brikktillverkare. Trots spänningarna med Kina har TSMC-aktien fortsatt att stiga, driven av den enorma efterfrågan på databrikker för artificiell intelligens från tech-giganter som Apple, Nvidia, AMD och Qualcomm.

Analytiker förväntar sig en ökning på 40 procent i TSMC:s intäkter för det tredje kvartalet, vilket kan bidra till att lyfta aktiemarknaden i Taiwan. Det är viktigt att notera att Oljefondet har en betydande investering i TSMC, med en ökning i värde från 10,4 miljarder till 148,3 miljarder under det senaste decenniet. Genom att förstå hur TSMC:s framgångar kan påverka ditt liv och din ekonomi kan du dra nytta av investeringsmöjligheterna på marknaden.

TSMC expanderar globalt för att möta efterfrågan och den geopolitiska spänningen med Kina. Genom att bygga fabriker i Tyskland, Japan och USA satsar företaget på att fortsätta dominera marknaden för AI-brikker. Det är viktigt att hålla ett öga på TSMC:s framsteg och investeringsmöjligheter för att maximera din ekonomiska tillväxt och framgång på marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version