Bank of America och Goldman Sachs överträffade förväntningarna och stiger vid öppning.

New York-börsen på Wall Street. Foto: SPENCER PLATT / AFP / NTB

Publicerad: Mindre än 2 timmar sedan
Uppdaterad just nu

Del artikeln
Del på Facebook
Del med e-post

Artikeln uppdateras under handelsdagen.

Bankaktierna ser lovande ut vid öppningen av de amerikanska aktiemarknaderna på tisdag. Vid öppningstid verkar det vara en bra dag för bankaktier.

Vid öppningen klockan 15.30 är:

S&P 500-futures är marginellt upp
Nasdaq-futures är marginellt upp
Dow Jones är ned 0,7 procent

I går steg Wall Street. Uppgången fortsatte bland annat för Donald Trumps medieföretag Trump Media & Technology. Aktien fortsätter att stiga idag och är klockan 16 upp med 9,5 procent.

Oljepriset fortsätter att falla

Spekulationer om att Israel kan undvika attacker mot Irans oljeanläggningar får oljepriset att fortsätta att falla. Oljepriset har sjunkit med cirka 1,7 procent sedan handeln på de amerikanska marknaderna på måndagskvällen. Ett fat Brentolja handlas nu för 73,6 dollar.

Samtidigt tror flera oljeanalytiker att det kan vända snart eftersom risken i Mellanöstern inte verkar vara över.

– Det finns fortfarande risker för oljepriset. Vi har ännu inte sett någon attack från Israel än, säger senior energianalytiker Helge André Martinsen på DNB Markets till E24.

Bankuppgång

Storbankerna Bank of America, Goldman Sachs och Citigroup presenterade resultat för det tredje kvartalet före öppningen på Wall Street. Alla tre överträffade analytikernas förväntningar och handlades upp vid öppningen på Wall Street. Vid öppningstid var emellertid Citigroup och Goldman Sachs ned efter en halvtimmes handel, medan Bank of America steg från start.

Bank of America är upp med 2,24 procent
Goldman Sachs är ned med 0,2 procent
Citigroup är ned med 1,44 procent

Andra bankaktier som Morgan Stanley, JP Morgan och Wells Fargo stiger också.

Bank of America hade högre ränteintäkter än förväntat under det tredje kvartalet, och handelsverksamheten bidrog till uppgången. Resultatet landade på 6,9 miljarder dollar.

Goldman Sachs ökade resultatet kraftigt jämfört med samma tid förra året, till 2,99 miljarder dollar, och överträffade samtidigt intäktsförväntningarna.

Citigroup fick draghjälp av starka intäkter inom marknadsdivisionen. Resultatet landade på 3,2 miljarder dollar.

Flera bankaktier steg även före helgen när JP Morgan och Wells Fargo presenterade resultat. Båda dessa levererade starkare siffror än förväntat.

De stora bankerna sparkar igång rapportsäsongen på Wall Street efter varje kvartal genom att vara några av de första stora företagen att presentera sina siffror.

Boeing kan hämta miljarder

Flygplanstillverkaren, som bland annat brottas med en stor strejk, meddelade på tisdagen att företaget kan välja att hämta så mycket som 25 miljarder dollar i kapital. Detta kan ske på olika sätt, inklusive att sälja nya aktier, enligt dokument som lämnats in till den amerikanska finansinspektionen SEC.

Dessutom har Boeing säkrat lånefinansiering på 10 miljarder dollar från flera storbanker, enligt bland annat Bloomberg.

Aktien är upp med 0,47 vid börsstart.

I mitten av september gick över 30 000 Boeing-anställda i strejk. Det innebär att företaget riskerar att få sin kreditvärdering nedgraderad, enligt Financial Times.

Boeing meddelade förra veckan att man planerar att skära ned mer än 17 000 jobb på grund av den långvariga strejken och bristen på likviditet. Företaget har redan vidtagit en rad kostnadsbesparingar och skjutit upp leveransen av sina 777X-plan till 2026.

Analys:

I denna artikel diskuteras den senaste utvecklingen på de amerikanska aktiemarknaderna, med fokus på banksektorn och flygplanstillverkaren Boeing. Bankerna Bank of America, Goldman Sachs och Citigroup presenterade bättre än förväntade resultat för det tredje kvartalet, vilket fick deras aktier att stiga. Samtidigt kämpar flygplanstillverkaren Boeing med en storstrejk och ekonomiska utmaningar, vilket påverkar företagets aktiekurs.

För investerare kan det vara viktigt att följa utvecklingen på dessa marknader för att fatta informerade beslut om sina investeringar. Bankernas resultat kan ge en indikation om den övergripande ekonomiska hälsan, medan Boeings situation kan påverka flygindustrins framtid och investerarnas portföljer.

Det är viktigt att ha en god förståelse för marknadsutvecklingen och företagens prestationer för att kunna navigera framgångsrikt på den finansiella marknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version