Investera smart: En djupdykning i finansiella marknader och hur du kan förbättra din ekonomi

Louis Walsh har brutit sin tystnad om dödsfallet Liam Payne, 31 år, på onsdagen. Stjärnan från One Direction föll till sin död i Argentina från en hotellbalkong och har fått en ström av hyllningar från fans och stjärnor. Louis, som var domare på The X Factor 2008 när Liam först auditionade för showen, berättade för Irish Mirror: ‘Nej, (Jag) säger ingenting. Det är förskräckligt’. Tillbaka 2008 erkände Louis Liams talanger och sa då: ‘Den här killen kunde göra fantastiskt bra ifrån sig i showen.’ Även om Liam inte gick vidare till domarnas hus det året, återvände han 2010 och blev en del av One Direction.

Liams bandkamrater från One Direction bröt sin tystnad efter hans tragiska död på torsdagen genom att släppa ett känslosamt uttalande. I ett gemensamt uttalande undertecknat av ‘Louis, Zayn, Niall och Harry’ sa de att de var ‘fullständigt förkrossade’. ‘Med tiden, och när alla är redo, kommer det att finnas mer att säga,’ sa de. ‘Men för nu tar vi oss tid att sörja och bearbeta förlusten av vår bror, som vi älskade innerligt. De minnen vi delade med honom kommer att vara skattade för alltid. För nu är våra tankar med hans familj, hans vänner och fansen som älskade honom bredvid oss. Vi kommer att sakna honom fruktansvärt. Vi älskar dig Liam.’

Harry Styles, Louis Tomlinson och Zayn Malik släppte senare separata hyllningar. Styles skrev på Instagram att han var ‘verkligen förkrossad’ och kommer ‘alltid att sakna honom’. ‘Hans största glädje var att göra andra människor glada och det var en ära att vara bredvid honom när han gjorde det. Liam levde öppet, med sitt hjärta på ärmen, han hade en energi för livet som var smittsam. Han var varm, stöttande och otroligt kärleksfull. De år vi spenderade tillsammans kommer för alltid att vara bland de mest älskade åren i mitt liv. Jag kommer alltid att sakna honom, min underbara vän. Mitt hjärta går sönder för Karen, Geoff, Nicola och Ruth, hans son Bear, och alla runt om i världen som kände honom och älskade honom, som jag gjorde.’

Tomlinson sa i en separat känslosam hyllning att han verkligen kämpade med tanken på att säga adjö. Han postade en bild på sin Instagram-sida av de två på scenen med Payne ömt läggande sin arm över Tomlinsons axel. Tomlinson sa att han skulle vara en farbror till Paynes son Bear om han ‘någonsin behöver mig’ och ‘berätta historier om hur fantastisk hans pappa var’. ‘Jag är så tacksam att vi blev ännu närmare sedan bandet, att prata i telefon i timmar, minnas alla de tusentals fantastiska minnen vi hade tillsammans är en lyx jag trodde att jag skulle ha med dig för livet,’ skrev han. ‘Jag hade älskat att dela scenen med dig igen men det var inte menat att vara så. Jag önskar att jag fick chansen att säga adjö och berätta en gång till hur mycket jag älskade dig. Payno, min pojke, en av mina bästa vänner, min bror, jag älskar dig kompis. Sov gott X.’

Malik sa att han hade pratat högt med Payne ‘hoppades att du kan höra mig’. I sin egen hjärtskärande hyllning sa han att han hade ‘förlorat en bror när du lämnade oss’. ‘Och jag kan inte förklara dig vad jag skulle ge för att bara kunna ge dig en kram en sista gång och säga adjö på rätt sätt och berätta att jag älskade och respekterade dig innerligt,’ skrev han. ‘Jag kommer att vårda alla mina minnen med dig i mitt hjärta för alltid. Det finns inga ord som rättfärdigar eller förklarar hur jag känner just nu annat än bortom förkrossad. Jag hoppas att var du än är just nu mår du bra och är i frid och vet hur älskad du är. Älskar dig bro.’

Liams solokarriär kom efter global stjärnglans som började med ITV-talangshowen The X Factor. Han auditionade för showen första gången 2008 vid 14 års ålder och imponerade domarna 2010 genom att sjunga Michael Bubles version av Cry Me A River innan han sattes med fyra andra solohopp vid boot camp-steget av tävlingen – gruppen som senare blev One Direction. Efter att Malik lämnade bandet vann kvartetten bästa artistvideo för Drag Me Down 2016. De vann samma pris ett år senare för History.

När han lanserade sin solokarriär efter att One Direction splittrades i januari 2016, släppte Payne sin första singel Strip That Down med Quavo strax över ett år senare i juni 2017. Singeln nådde tredje plats medan hans andra singel var Get Low, som nådde 26:e plats. Hans tredje singel, Bedroom Floor, gick till 21:a plats. Han samarbetade sedan med sångerskan Rita Ora för en hit, For You, som var soundtracket till Fifty Shades Freed 2018 och det var mer framgångsrikt – den nådde åttonde platsen på listorna. Sedan kom Familiar med den kolumbianska superstjärnan J Balvin, som gick till 14:e plats. Han släppte också ett album, LP1, som nådde 17:e plats i december 2019.

Liam hanterades av musikbranschveteranen Steve Finan, maken till den olympiska sjukamparen Denise Lewis. I augusti förra året sköt Payne upp sin planerade turné i Sydamerika efter att ha drabbats av en ‘allvarlig njurinfektion’. Liam föll 45 fot från tredje våningen in i gården på Casa Sur Hotel i Argentinas huvudstad på onsdagen, innan läkare bekräftade hans död. Payne och hans flickvän Kate Cassidy anlände till Sydamerika den 30 september och stannade i Argentina i två veckor efter att bara ha planerat att spendera ‘fem dagar’ där.

Polisen kallades till hotellet efter rapporter om en ‘aggressiv man som kan vara påverkad av droger eller alkohol’. Kort därefter hörde arbetare en hög ljud i hotellets gård innan sångarens kropp upptäcktes strax efter kl 17 lokal tid. Chockade fans samlades utanför efter att polisen avspärrat området med kriminaltekniska utredare som synts komma in och ut i vita skyddsoveraller och blå handskar. Stjärnan sa att han hade varit ‘aggressivt i hotellets lobby och krossat sin bärbara dator’ innan han ‘måste bäras tillbaka till sitt rum’, enligt lokala medier.

Universal Music Group listar inte längre Liam som en av sina artister. Capitol Records fortsätter att ta hand om Niall, 31 år, samt Katy Perry och Lewis Capaldi.

Analys:
Denna artikel belyser den tragiska bortgången av Liam Payne och de känslosamma hyllningarna från hans One Direction-bandkamrater och kollegor. Den visar också på Paynes framgångsrika solokarriär efter bandets uppbrott. Artikeln ger en djupdykning i Paynes karriär och personliga liv, samtidigt som den illustrerar den chock och sorg som hans död har orsakat hos fans och musikindustrin. Det är en påminnelse om hur skör och oviss livet kan vara, även för framgångsrika och uppskattade individer i rampljuset.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version