Strömjätten hoppar 8,5 procent efter att ha presenterat kvartalssiffror.

Bild: PATRICK T. FALLON / AFP / NTB

Publicerad: 18 oktober 2024 15:32

Del artikeln

Uppdateras under handelsdagen.

De viktigaste indexen på Wall Street ser ut som följer strax efter öppningen:

– Dow Jones: ner 0,25 procent
– Nasdaq: upp 0,53 procent
– S&P 500: upp 0,18 procent

Netflix hade en intäkt på 9,82 miljarder dollar under tredje kvartalet, och strömjätten har nu 282,72 miljoner betalande abonnenter. Det är 5 miljoner fler än under andra kvartalet.

Förväntningarna var att de skulle redovisa en omsättning på 9,776 miljarder dollar, eller 106 miljarder kronor med dagens valutakurs.

Samtidigt redovisade de en vinst på 2,364 miljarder dollar. Det är något högre än förväntningarna, som låg på 2,2 miljarder dollar, eller cirka 30 miljarder kronor.

Bild: Dan Steinberg / AP / NTB

Fall trots starka resultat

American Express presenterade resultatet på fredagen innan börsen öppnade. Kreditkortsföretaget hade en vinst på 2,51 miljarder dollar under tredje kvartalet.

Det är starkare än vad investerarna på Wall Street hade förväntat sig, enligt Washington Post. Trots det sjunker aktien efter öppningen och är ned 5 procent från start.

American Express förväntar sig nu att kunna redovisa en årsresultat på mellan 13,75 dollar och 14,05 dollar per aktie.

Aktien har haft en stark 2024 och har ökat i värde med 53 procent.

Analys:

I denna artikel diskuterar vi Netflix och American Express kvartalsresultat och hur det påverkar deras aktier på Wall Street. Netflix överträffade förväntningarna med högre intäkter och vinst, vilket ledde till en ökning på 8,5 procent i början av handelsdagen. Å andra sidan, även om American Express rapporterade starka resultat, föll deras aktie med 5 procent från start. Det är viktigt att förstå hur kvartalsresultat kan påverka aktiemarknaden och investerarnas beslut, särskilt när det gäller att bedöma framtida vinster och tillväxtmöjligheter för företagen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version