Therese Sjögran lämnar Rosengård för att bli ny fotbollschef för Manchester Citys damlag

Rosengård meddelar nu officiellt att Therese Sjögran lämnar klubben. Legendaren går vidare i karriären efter nästan 25 år och inblandning i nio SM-guld. Sajten The Athletic har avslöjat att hon blir ny fotbollschef för Manchester Citys damlag.

47-åriga Therese Sjögran har nått stora framgångar som spelare och sportchef i Rosengård. Nu är eran över och Rosengård kommer att rekrytera en ny sportchef, vilken kommer att presenteras inom kort. – Hennes betydelse för föreningens framgångar genom alla år är ovärderliga. När Therese Sjögran nu tar nästa steg i karriären vill vi tacka för alla professionella insatser och önska lycka till i nya uppdraget, säger ordförande Håkan Wifvesson.

Therese Sjögran har uppgetts ersätta Niels Nielsen som fotbollschef i Manchester City, efter att han lämnade uppdraget i juni.

Manchester City med fyra spelade matcher toppar för närvarande Women’s Super League, med en poäng före Chelsea och Manchester United som har spelat en match mindre. – Damfotbollen kommer att växa och förändras enormt kommande år. Jag vill vara med på den resan och ser på olika möjligheter, säger Therese Sjögran.

Rosengård har vunnit sina 23 första matcher i damallsvenskan och SM-guldet säkrades redan den 4 oktober. Som mittfältare spelade Thesese Sjögran i Rosengård 2001–2015 och vann fem SM-guld, från 2015 och framåt har hon varit sportchef och vunnit ytterligare fyra SM-guld.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version