Almtuna kollapsade mot sen utvisning

Almtuna fick utvisning, men inte Djurgården. Då avgjorde Marcus Krüger med mindre än två minuter kvar att spela. Almtuna hade med två snabba mål i början av tredje perioden kvitterat hemma mot Djurgården. Matchen stod också och vägde ända fram till slutet när Almtunas Kalle Eriksson visades ut och Djurgården fick powerplay. Men enligt TV4:s expert Per Svartvadet borde han inte ha visats ut då Svensson reagerade efter att ha fått en crosschecking av Daniel Brodin som slapp utvisning. Almtunas tränare Daniel Karlunden såg rasande ut i båset och värre blev det för Uppsalalaget. I det efterföljande powerplayet satte Marcus Krüger det matchavgörande målet. Krüger blev tvåmålsskytt vilket även Hampus Larsson blev som punkterade till slutresultatet 4–2 i tom målbur.

Analys:
I denna artikel beskrivs en dramatisk ishockeymatch där Almtuna förlorade mot Djurgården på grund av en sen utvisning. Marcus Krüger blev matchvinnare med sitt avgörande mål i slutminuterna. Artikeln ger en inblick i händelserna på isen och hur en utvisning kan påverka resultatet av en match. Det visar vikten av att behålla lugnet och undvika regelbrott som kan leda till avgörande situationer. För ishockeyfans ger denna artikel en spännande sammanfattning av matchen och betydelsen av att hålla fokus och disciplin under pressade situationer.