Deutsche Digital Assets (DDA) lanserar världens första Bitcoin makro ETP på XETRA

Deutsche Digital Assets (DDA) har nu lanserat den banbrytande DDA Bitcoin Macro ETP (ISIN: dynamiskt DE000A3G9SE0; WKN: A3G9SE, Ticker: BMAC) – världens första Bitcoin ETP som optimerar Bitcoin-exponering baserat på makroekonomiska faktorer. ETP:en är nu noterad och börjar handlas på Deutsche Börses Xetra den 3 juli 2024.

DDA Bitcoin Macro ETP är till 100 % fysiskt stödd av en korg med kryptovalutor som består av Compass FT DDA Bitcoin Macro Allocation Index (“DDAMACRO”) och hålls i “kyllager” hos en reglerad depå. DDA Bitcoin Macro ETP ger en dynamisk, systematisk exponering mot BTC och USDC, med användning av viktiga makroekonomiska faktorer för att optimera sin Bitcoin-exponering och förbättra långsiktig riskhantering, till en total kostnadskvot på 2,00 %.

Dessutom kommer alla ytterligare intäkter som genereras av det underliggande till ETP:en att ackumuleras för att öka mynträtten. Tyska privata investerare kan dra nytta av skatteförmåner på grund av det inbyggda fysiska inlösenalternativet, vilket ger kapitalvinster skattefritt efter en 365 dagars innehavstid enligt den senaste uppdateringen från det tyska federala finansministeriet (BMF) om behandlingen av virtuella valutor och andra tokens enligt tysk inkomstskattelag.

Dominik Poiger, CFA, Chief Product Officer för DDA, uttryckte sin glädje över lanseringen av DDA Bitcoin Macro ETP och beskrev den som en unik produkt som ger investerare möjlighet att få exponering mot Bitcoin samtidigt som de skyddar sig mot ogynnsamma makroekonomiska faktorer. Marc des Ligneris, ansvarig för kvantitativa strategier vid DDA, betonade vikten av att erbjuda smarta betastrategier för att hantera risker effektivt på lång sikt.

Den nya noteringen kompletterar DDA:s utbud av krypto-ETPer inklusive DDA Physical Bitcoin ETP (XBTI, ISIN: DE000A3GK2N1), DDA Physical ETP (IETH, ISIN: DE000A3GTML1) och DDA Crypto Select 10 ETP (SLCT, ISIN: DE00003 på flera europeiska börser).

Produktinformation:
– Produktnamn: DDA Bitcoin Macro ETP
– Ticker Xetra/Bloomberg: BMAC/BMAC GY
– ISIN/WKN: DE000A3G9SE0/A3G9SE
– TER: 2.00%
– Basvaluta: USD
– Underliggande: DDA Bitcoin Macro Allocation Index (“DDAMACRO”)
– Produktstruktur: Fysisk replikering
– Ombalanseringsfrekvens: Dagligen
– Utdelningspolicy: Ackumulerande
– Indexleverantör: Compass FT
– Hemvist: Liechtenstein
– Emittent: DDA ETP AG
– Security Trustee: Griffin Trust AG
– Custodian(s): Coinbase Custody International Ltd.
– Lanseringsdatum: 18 juni 2024
– Listningdatum: 3 juli 2024

Analys:
Detta nya erbjudande från Deutsche Digital Assets är banbrytande inom kryptovärlden då det ger investerare en innovativ exponeringsmöjlighet mot Bitcoin samtidigt som det tar hänsyn till makroekonomiska faktorer för att minimera riskerna. Genom att erbjuda skatteförmåner för tyska investerare och en unik produktstruktur, kan DDA Bitcoin Macro ETP vara ett attraktivt alternativ för investerare som vill diversifiera sin portfölj med kryptovalutor. Med en låg total kostnadskvot och möjligheten att ackumulera intäkter för att öka mynträtten, kan denna ETP vara en intressant investeringsmöjlighet för både privata och institutionella investerare som är intresserade av kryptomarknaden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version