I veckans graf: Nvidia Corp – Analyserar den möjliga nedgången till $72,00

I veckans graf tittar vi på NVIDIA Corp (NASDAQ:) som rusat mer än 100 procent sedan lägstanoteringen i oktober 2022 ($108,10). Vi tror uppsidan i aktien är väldigt begränsad här. Zoomar vi ut kan man notera en impulsiv rörelse ner från toppen i november 2021 ($346,10) till botten i oktober 2022 ($108,10), en nedgång på cirka 70 procent! Rallyt sedan oktoberbotten ser ut att vara ett 3-vågs korrektivrally (ABC) upp till fib 0,618 av impulsen ner. Det vi ser framför oss är minst en liknande impulsiv rörelse ner till $72,00 (likt den första impulsen) för att avsluta en zig-zag-korrigering.

Enligt Elliott-vågorna ska man notera ett visst mönster i volymen och psykologin. Våg (A): Fundamentala nyheterna är fortfarande positiva. Många ser nedgången som en korrigering i en pågående tjurmarknad. Volymen ökar och är högre jämfört med föregående våg (5). Våg (B): Priset vänder högre och många ser detta som att tjuren är här och nya all-time highs är i sikte. Fundamentala nyheterna förbättras inte längre, men har inte blivit riktigt negativa ännu. Volymen minskar jämfört med våg (A). Våg (C): Priset vänder ner impulsivt, negativa nyheter ökar och sentiment krossas. Under våg 3 av (C) skriker alla att ”björnmarknaden är här för att stanna”, volymen ökar under våg 3. När våg 5 av (C) är satt noternas positiva divergenser enligt indikatorerna och man bör kika efter botten här.

Vi noterar volymmönster i månadsgrafen för NVIDIA Corp nedan, fundamentalt så har bolaget missat senaste två kvartalen vad gäller EPS och vi noterar även ett tapp i omsättningen under de senaste två kvartalen. Bolaget rapporterar nu på onsdag (22/2) och consensus förväntningarna ligger på EPS $0,81; REV $6,0B. Givet ovanstående våganalys ser vi risk att bolaget missar även detta kvartal och att det i sin tur triggar våg (C) ner till $72,00-området under de kommande månaderna.

Analys av Pop_eye den 19/2 2023.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version