Xtrackers MSCI EMU UCITS ETF 1D (ETF) – En Djupdykning i Eurozonen

Xtrackers MSCI EMU UCITS ETF 1D investerar i aktier med fokus på Europa. Utdelningarna delas ut årligen till investerarna. Med ca. 230 aktier möjliggör MSCI EMU en bred investering med låga avgifter.

Den totala kostnadskvoten för fonden ligger på 0,12% per år. Med full replikering följer fonden utvecklingen av det underliggande indexet genom att köpa alla indexbeståndsdelar. Med tillgångar på 1 276 miljoner euro under förvaltning är Xtrackers MSCI EMU UCITS ETF 1D en mycket stor ETF som har funnits i över 5 år och har sitt säte i Luxemburg.

Investeringsstrategin för MSCI EMU-indexet fokuserar på stora och medelstora aktier från länder i Europeiska ekonomiska och monetära unionen. Indexet täcker cirka 85% av det fria marknadsvärdet och är viktat med fritt flytande justerat börsvärde, vilket granskas kvartalsvis.

XD5E ETF, en europeisk börshandlad fond, handlas på Deutsche Boerse Xetra och London Stock Exchange. Det är möjligt att handla andelar i denna ETF genom de flesta svenska banker och Internetmäklare som DEGIRO, Nordnet, Aktieinvest och Avanza.

Med börsnoteringar på gettex, Stuttgart Stock Exchange, Borsa Italiana, London Stock Exchange, SIX Swiss Exchange och XETRA, är XD5E ETF väl diversifierad. Dess största innehav inkluderar företag som ASML HOLDING, LVMH, och TOTALENERGIES.

Sammanfattningsvis är XD5E ETF en utdelande fond som köper aktier från Eurozonen. Det är en bra möjlighet för investerare att diversifiera sina portföljer och dra nytta av Europas stora och medelstora företag. Med låga avgifter och en bred investering kan denna ETF vara ett värdefullt tillskott till en investeringsportfölj.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version