Investeringstips: Djurgården vann mot IFK Norrköping med 3-1 på Platinumcars arena

Det bjöds på högt underhållningsvärde mellan IFK Norrköping och Djurgården på Platinumcars arena. Frisparksmål, klassiskt ”klapp-klapp-spel” och omdiskuterade straffsituationer ledde till slut fram till att Djurgården vann med 3–1 och klättrade upp till andra plats i tabellen igen. Det var Djurgården som öppnade målkontot för dagen när Jacob Une Larsson stångade in 1–0 i matchminut 13. Men mittbacken kunde ha blivit syndabock, snarare än målskytt. Bara minuten innan var Une Larsson inblandad i en straffsituation, där hemmalagets Christoffer Nyman gick omkull och ville ha straff. – Jag är förbi. Så får man en liten knuff efteråt. Han (domaren) tyckte att vi var bredvid varandra. Jag vet inte…, säger Nyman i Max sändning. Une Larsson däremot var av annan åsikt. – Jag tycker att han söker den, att jag knuffar honom på axeln. Då kommer själva kollisionen efteråt. Jag får väl vara glad över att han inte dömer straff, säger han. 1–0 stod sig länge, men efter en timmes spel skulle målexplosionen komma. Först gjorde Tobias Gulliksen 2–0 efter ett mycket vackert samspel mellan Djurgårdenspelarna, och ytterligare åtta minuter senare bjöd Besard Sabovic på en vacker frispark som satt klockrent i krysset. Däremellan hann också Norrköping bjuda hemmafansen på ett drömmål, när Ísak Sigurgeirsson testade från långt håll och hittade målet via kryssramen. Slutställningen skrevs 3–1 till Djurgården, vilket innebär att Stockholmslaget klättrar förbi Mjällby upp på andra plats i tabellen igen.