Alice Munros styvdotter avslöjar sexuella övergrepp – en chock för författarvärlden

I en chockerande essä berättar Andrea Skinner, dotter till Nobelpristagaren Alice Munros andre man, om de sexuella övergreppen hon utsattes för som barn. Trots att Skinner avslöjade sanningen för sin mor vid 25 års ålder, valde modern att stanna hos förövaren tills hans död.

Efter makens död ändrade Alice Munro sina begravningsplaner, och Skinner gjorde en polisanmälan 2005. Trots att styvfadern dömdes för sexuellt ofredande av sin styvdotter, hölls det tyst i media. Skinner antyder att personer utanför familjen visste om övergreppen, men valde att ignorera sanningen.

Det har nu avslöjats att flera inflytelserika personer inom den litterära världen var medvetna om situationen, men valde att tiga. Trots att vissa detaljer var kända för vissa personer, som Margaret Atwood och Martin Levin, förblev helheten oklar.

Detta chockerande avslöjande kastar en skugga över den annars heliga bilden av författaren Alice Munro och väcker viktiga frågor om tystnadskulturen och lojaliteten inom den litterära världen. Det är en påminnelse om vikten av att lyssna på offrens berättelser och bryta tystnaden kring sexuella övergrepp.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version