Spanien föreslår att avskaffa förlängningen i EM-semifinalen – vad innebär det för turneringen?

Spanien har gått till EM-semifinal efter förlängning, och nu diskuterar den spanske förbundskaptenen Luis de la Fuente en radikal regeländring – att avskaffa förlängningen. Men vad skulle detta innebära för turneringen och spelarnas prestationer?

Under åttondelar och kvartsfinaler har fem matcher gått till förlängning, vilket har resulterat i fyra straffläggningar. Bara en match avgjordes under övertiden, när Spanien slog Tyskland med 2-1. Inför semin mot Frankrike diskuterade de la Fuente möjligheten att ta bort förlängningen.

Han menar att i en turnering som EM, där belastningen är hög och matchandet tätt, skulle avskaffandet av förlängningen kunna gynna showen och spelarnas prestationer. Genom att vara fräschare skulle spelarna kunna prestera bättre i senare rundor.

Spanien har gjort sex byten mot Tyskland och kommer nu att klara sig utan högerbacken Dani Carvajal i semifinalen på grund av avstängning. De la Fuente betonar vikten av att vinna och att spela pragmatiskt fotboll.

Genom att eventuellt ta bort förlängningen skulle turneringen kunna förändras och ge spelarna en bättre chans att visa upp sitt bästa spel. Det återstår att se om förslaget kommer att implementeras och hur det skulle påverka framtida matcher i EM.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version