En återkomst av knapptelefoner: En ny trend på finansmarknaden?

Under min högstadie- samt gymnasietid gick jag igenom – likt många andra – X antal olika klädstilar. Från 60-talets korta kjolar och höga boots, 70-talets utsvängda jeans och virkade tröjor samt metalperioden med töjningar i öronen och ”dreads” (där dreads får stå inom situationstecken eftersom mitt hår mest blev till ”dreads” eftersom jag medvetet slutade kamma mig). Alla dessa stilar har kommit och gått sedan dess, och inom modevärlden har det skapats cykler där det inte spelar någon roll vilken stil man har – väntar man länge nog är man modern igen.

En annan trend jag hakade på var knapptelefonen. Några år efter smarttelefonens intåg år 2007 tröttnade jag likt en del andra till slut på att sitta ”klistrad vid skärmen”. Som nybakad 18-åring fick jag därför nog och återupplivade min pappas, alternativt farfars, Nokia 3310. Den hade till och med mobilspelet ”Snake” som gjorde mobilen till en guldgruva och statushöjare.

Senaste skrämselrapporten om skärmtid gav Anders Hansen för några dagar sedan till SVT, som påpekade att det är ”enormt beroendeframkallande”. Men en rörelse mot smarttelefonen verkar vara på ingående igen. Förutom att rapporter strösslats lite då och då om att unga människor slutat använda sina mobiltelefoner, rapporterade JMK:s journaliststudenter i maj att knapptelefonerna börjar göra en försiktig återkomst.

Det verkar alltså som att mobiltelefoner i allmänhet, och smarttelefoner i synnerhet, funnits så länge att vi börjar få cykler även inom det fältet. Frågan är bara om det fortfarande är lika poppis med ”Snake”.

Analys:
Artikeln diskuterar en potentiell återkomst av knapptelefoner och en ökad intresse för att minska användningen av smarttelefoner. Det spekuleras att det kan finnas cykler även inom mobiltelefonbranschen, där äldre teknologi som knapptelefoner återigen kan bli populära. Det är viktigt att följa med i trender och utveckling inom teknologi för att kunna anpassa sig och göra investeringar eller ekonomiska beslut baserade på dessa förändringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version