Bashar al-Assad redo att återupprätta förbindelserna med Turkiet efter inbördeskriget.

Syriens president Bashar al-Assad har signalerat att han är redo att återupprätta förbindelserna med Turkiet efter tretton års inbördeskrig. Förhållandet har varit spänt sedan Turkiets stöd till syriska regimkritiker under kriget.

De syrier som slagits för Turkiets räkning har använts för att minska de syriska kurdernas självstyrande område i norra Syrien. Turkiet-finansierade styrkor har begått allvarliga människorättsbrott, särskilt mot kvinnor.

Turkiets tre invasioner av syrisk mark har skapat spänningar i området, speciellt efter att USA:s styrkor drogs tillbaka och lämnade kurderna i norra Syrien oskyddade. Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har försökt skicka tillbaka syriska flyktingar till sina hem, trots att många förlorat sina hem och egendomar under kriget.

Den senaste utvecklingen i förbindelserna mellan Syrien och Turkiet kan få stor inverkan på situationen i regionen och på de flyktingar som befinner sig i Turkiet. Det är viktigt att följa med i utvecklingen och förstå konsekvenserna av de politiska besluten för att kunna göra välgrundade investeringar och finansiella planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version