Kongsberg Gruppen stiger etter sterke kvartalstall. Okea faller kraftig etter oppdatering.

Publisert: For mindre enn 20 minutter siden | Oppdatert: For mindre enn 10 minutter siden

Saken oppdateres gjennom handelsdagen.

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner med en oppgang på 0,32 prosent midt i handelsuken, etter å ha endt ned 0,57 prosent på tirsdag. Her er utviklingen til noen av de mest omsatte aksjene:

  • Kongsberg Gruppen stiger med 7,05 prosent
  • Equinor er ned 0,53 prosent
  • Norwegian faller med 2,40 prosent
  • Telenor er opp 1,0 prosent
  • Norsk Hydro stiger med 0,09 prosent

    Oljeprisen har falt én prosent siden midnatt, med et fat nordsjøolje (brent spot) som handles for omtrent 84 dollar fatet onsdag morgen.

    Resultathopp for Kongsberg Gruppen

    Kvartalsrapporten til forsvars- og teknologikonsernet viser inntekter på 11,58 milliarder kroner, opp fra 9,6 milliarder kroner i første kvartal i fjor. Brutto driftsresultat (ebitda) steg til 1,82 milliarder kroner fra 1,38 milliarder i tilsvarende periode året før.

    Kongsberg Gruppen sin konsernsjef og administrerende direktør, Geir Håøy, konkluderer med at de har hatt nok et solid kvartal med økte driftsinntekter og god lønnsomhet. Aksjen stiger med 7,05 prosent fra start.

    Okea nedskriver opp mot 300 mill.

    Okea forventer å rapportere betydelig lavere inntekter i andre kvartal sammenlignet med første kvartal. Selskapet venter nedskrivninger på mellom 100 og 140 millioner kroner knyttet til Statfjord-feltet, samt nedskrivninger på mellom 130 og 160 millioner kroner knyttet til Yme-feltet på grunn av endringer i risikovurderinger og lavere forventede priser på råolje. Aksjen faller med 16 prosent ved åpningstider.

    Analyse:

    I dag har vi sett en positiv utvikling for Kongsberg Gruppen med sterke kvartalstall som har ført til en økning i aksjekursen. På den andre siden har Okea opplevd en betydelig nedgang på grunn av nedskrivninger knyttet til prosjekter og lavere oljepriser.

    For investorer kan dette bety muligheter for å kjøpe inn i en stigende aksje som Kongsberg Gruppen, eller vurdere risikoen ved investeringer i selskaper som Okea. Det er viktig å følge med på selskapenes resultater og markedstrender for å ta informerte beslutninger om ens portefølje.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version