Teknologiaktier steg bland dagens vinnare. S&P 500 stängde över 5 600 poäng för första gången.

Det var gröna siffror på New York-börsen från start på onsdagen. Så här såg det ut vid stängning kl. 22:00 norsk tid:

– Industriindexet Dow Jones steg med 1,09 procent.
– Teknologitunga Nasdaq steg med 1,18 procent till ny rekord på 18 647,45 poäng.
– Den breda indexen S&P 500 steg med 1,02 procent till ny toppnotering på 5 633,91 poäng.

S&P 500 korsade för första gången gränsen på 5 600 poäng på onsdagen, enligt CNBC. Indexet avslutade sin längsta sammanhängande uppgång, enligt Bloomberg. Indexet har stigit sju dagar i rad.

På tisdagen var det ännu en rekorddag för Nasdaq och S&P 500. Nasdaq steg till ny rekordnivå på 18 429,29 poäng, medan S&P 500 avslutade handelsdagen på 5 577,01 poäng.

Analyserar man situationen närmare kan man se att teknologisektorn dominerar marknaden med stark tillväxt. Företag som Taiwan Semiconductor och Apple visar på imponerande resultat och prognoser för framtiden.

Taiwan Semiconductor rapporterade en omsättningsökning på hela 32,9 procent under det andra kvartalet, vilket överträffade marknadens förväntningar. Bolagets prestationer visar på den ökade efterfrågan på AI-applikationer och dess ledande position på marknaden.

Apple förväntas sälja minst 90 miljoner iPhone 16-enheter under andra halvåret 2024, vilket skulle vara en ökning jämfört med föregående modell. Detta har redan påverkat aktiekursen positivt och gett företaget nya rekordnivåer.

Teknologibranschen visar stark tillväxt och flera AI-relaterade aktier som Nvidia, Qualcomm, Broadcom och Advanced Micro Devices har presterat väl på börsen. Tesla har också visat positiva resultat och Goldman Sachs har höjt kursmålet för aktien, vilket har bidragit till dess uppgång.

Sammanfattningsvis är teknologiaktier och AI-relaterade företag på uppgång på marknaden. Det finns goda möjligheter för investerare att dra nytta av denna utveckling och diversifiera sina portföljer för att maximera avkastningen.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version