Nasdaq och S&P 500 fortsätter att stiga från rekordnivåer inför morgondagens inflationssiffror

Industrindexet Dow Jones stiger med 0,06 procent.
Tekniktunga Nasdaq ökar med 0,43 procent.
Den breda indexen S&P 500 är upp med 0,25 procent.

På tisdagen var ännu en rekorddag för Nasdaq och S&P 500. Nasdaq nådde en ny toppnotering på 18 429,29 poäng, medan S&P 500 slutade på 5 577,01 poäng vid handelsdagens slut.

AI-jätten överträffade förväntningarna

Taiwan Semiconductor hade en omsättningsökning på hela 32,9 procent under det andra kvartalet jämfört med samma period föregående år. Bolaget hade en omsättning på 20,67 miljarder dollar under perioden april-juni, vilket överträffade analytikernas förväntningar på 20,4 miljarder dollar. Under juni ökade omsättningen med 33 procent jämfört med samma månad föregående år. Den kraftiga tillväxten för världens största chipproducent beror på den ökade efterfrågan på AI-applikationer. Taiwan Semiconductor levererar halvledare till bland annat Apple och Nvidia. Under måndagen steg marknadsvärdet för bolaget till över 1 000 miljarder dollar under en kort period, efter att Morgan Stanley och flera andra mäklarhus höjde kursmålet för bolaget. Värdet har sjunkit något sedan dess och ligger nu närmare 957 miljarder dollar. Aktien har hittills stigit cirka 77 procent i år. Taiwan Semiconductor stiger med 1,9 procent.

Inflationsstatistik

Under tisdagen höll centralbankschef Jerome Powell sitt första tal om penningpolitik till kongressen. Han varnade för att släppa upp penningpolitiken för sent eller för lite, vilket kan försvaga den ekonomiska aktiviteten och sysselsättningen i onödan. Powell påpekade också att att sänka räntorna för tidigt eller för mycket kan hämma eller vända den framsteg som gjorts för att bekämpa inflationen. På torsdag kommer färska inflationsstatistik baserad på konsumentprisindexet från USA. Förväntningarna är att prisökningen ska landa på 3,1 procent i juni, medan kärninflationen förväntas vara 3,4 procent enligt Bloomberg-estimat.

Sammanfattningsvis visar marknaden en fortsatt uppåtgående trend med stigande index och starka resultat från företag som Taiwan Semiconductor. Det är viktigt att vara medveten om inflationsstatistiken och dess påverkan på ekonomin och investeringar. Genom att följa marknadsutvecklingen och vara uppmärksam på nyheter och trender kan man fatta informerade beslut för sin ekonomi och framtida investeringar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version