Jacob Mæhle: Finansbyråden som må takle en juridisk utfordring

Jacob Mæhle har nylig blitt utpekt som ny finansbyråd i Bergen av byrådsleder Christine Meyer (H). Men selv om han er i flytteprosess fra Oslo, er det en juridisk hindring som står i veien for at han kan tiltre stillingen formelt.

31-åringen står nå ovenfor en utfordring med folkeregisterloven for særbu. Ifølge loven kan han ikke melde flytting til Bergen så lenge kona fortsatt bor i Oslo.

Mæhle venter på svar på søknaden om særbu, som vil tillate ham å ha hjemmeadresse i Bergen mens kona fortsatt bor i Oslo. Skatteetaten har taushetsplikt i slike saker og vil derfor ikke kommentere Mæhles søknad.

Fungerende avdelingsdirektør i Skatteetaten, Håkon Weierholt, understreker at det ikke finnes spesielle regler i folkeregisterloven for byråder eller andre kommunepolitikere som ønsker å flytte til en annen kommune for å tiltre en stilling.

Hovedregelen er at ektefeller anses bosatt der de har sin felles hjemmebase, og en ektefelle kan kun melde flytting fra felles hjem hvis ekteskapet anses oppløst.

For å være byråd i Bergen må man være registrert som bosatt i Bergen kommune. Dette har tidligere ført til hasteflytting av politikere som Dag Inge Ulstein (KrF) for å kunne tiltre stillingen.

Mæhle har uttrykt at han vil gjøre alt som står i hans makt for å kunne tiltre stillingen som finansbyråd i Bergen. Han håper at det vil finnes en løsning som fungerer både praktisk og juridisk.

Analyse: Denne artikkelen handler om Jacob Mæhles utfordring med å kunne tiltre stillingen som finansbyråd i Bergen på grunn av juridiske hindringer knyttet til folkeregisterloven. Dette viser hvordan selv små detaljer i lovverket kan påvirke en persons karriere og liv på en stor måte. Det understreker viktigheten av å være oppmerksom på slike juridiske krav og formaliteter for å unngå unødvendige hindringer i ens karrierevei.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version