Ragde Eiendom säljer tre byggnader i Bergen – Leietakerne må köpa till marknadspris eller hitta ett nytt hem

Ragde Eiendom, ett av Norges ledande fastighetsbolag, har beslutat att sälja tre historiska byggnader i Bergen. Detta beslut innebär att 150 lägenheter nu kommer att förändras för hyresgästerna. De har möjlighet att köpa sina lägenheter till marknadspris eller hitta en ny bostad när hyreskontrakten löper ut.

Eirik Steimler, VD för Ragde Eiendom, förklarar beslutet med att bolaget har förlorat pengar varje månad och inte längre kan hålla fast vid fastigheterna. Det är en svår situation, men nödvändig för bolagets fortsatta ekonomiska hälsa.

De 150 lägenheterna varierar i storlek från 30 till 105 kvadratmeter och hyrs ut för 9 000 till 26 000 norska kronor per månad. Enligt Steimler förväntas lägenheterna säljas för 47 000 till 75 000 kronor per kvadratmeter, vilket kommer att generera en total försäljningssumma på cirka 700 miljoner norska kronor.

Analyser visar att hyresmarknaden inte längre är lönsam för Ragde Eiendom, och därför kommer bolaget att fokusera på kommersiella fastigheter efter försäljningen. Steimler är bekymrad över hur politiska beslut kring beskattning av sekundära bostäder påverkar marknaden och framtiden för uthyrning av bostäder.

I en tid där fler fastighetsägare väljer att sälja sina bostäder på grund av ekonomiska och politiska förändringar, kan detta leda till en brist på hyresbostäder och högre priser på uthyrningsmarknaden. Detta kan särskilt påverka grupper med svag köpkraft, som studenter och andra som är beroende av hyresbostäder.

Det är viktigt att politiker och beslutsfattare överväger konsekvenserna av sina beslut kring fastighetsbeskattning för att säkerställa en balanserad och stabil bostadsmarknad för alla medborgare. Det är en utmaning som måste hanteras med omtanke och förståelse för de långsiktiga effekterna på samhället som helhet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version