Linnea Karlsson, 36 år gammal och rullstolsbunden, fick tidigare gemenskap och glädje genom idrott. Hon reste flera gånger i veckan från Valdemarsvik till Linköping för att träna. Men när Regionen skärpte reglerna för kommunöverskridande resor med färdtjänst försvann allt detta.

Efter de nya reglerna kunde Linnea inte längre delta i sin idrottsträning på samma sätt som tidigare. Detta ledde till en minskning av hennes fysiska och psykiska välbefinnande, samtidigt som hon kände sig isolerad och ensam.

Det är viktigt att regionerna och kommunerna ser till att människor med funktionsnedsättningar har tillgång till nödvändiga resurser för att kunna delta fullt ut i samhället. Genom att skapa rätt förutsättningar och regler för färdtjänstresor kan man främja gemenskap, glädje och hälsa hos personer som Linnea.

Analysera:

Detta inlägg handlar om hur en förändring i regler för färdtjänstresor påverkade Linnea Karlsson, en 36-årig kvinna som är rullstolsbunden. Genom att inte längre kunna resa till sin idrottsträning upplevde Linnea en minskning av sitt välbefinnande och kände sig isolerad och ensam. Detta visar vikten av att regioner och kommuner skapar rätt förutsättningar för personer med funktionsnedsättningar för att främja deras deltagande i samhället och därigenom öka deras gemenskap, glädje och hälsa.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version