Susanna Reid’s hälsosamma förändringar: En sten lättare och alkoholfri

Susanna Reid har gått ner över en sten sedan hon bestämde sig för att ge upp alkohol, och avslöjar att hon helt enkelt ‘slutade njuta av det’. Den 53-åriga Good Morning Britain-presentatören bestämde sig för att sluta dricka för några år sedan och tror nu inte att hon skulle klara det tidiga uppdraget för morgonshowen om hon fortfarande drack.

Hon berättade för Woman: ‘Jag slutade njuta av det. Jag föredrar livet utan alkohol, det är tröttande och ångesten dagen efter blev för mycket.’

Den tidigare Strictly Come Dancing-deltagaren har gått ner mer än en sten sedan hon slutade dricka alkohol och erkände att hon känt sig ‘fantastisk’ sedan hon blev nykter.

Hon tillade: ‘Det visade sig att jag var på den övre delen av min BMI och, jag måste erkänna, jag hade känt mig lite tung ett tag. Jag har gått ner en och en halv sten sedan dess och jag mår fantastiskt.’

När det gäller kosten har Susanna också erkänt att hon har slutat fylla på med ‘halva paketet med Rich Teas’ och nu njuter av rostat rågbröd toppat med ett pocherat ägg och avokado istället.

Susanna tränar också regelbundet, har avslutat två maratonlopp och två Great North Runs, men var tvungen att sluta på gymmet eftersom det gjorde henne ‘för hungrig’.

Journalisten noterade också att hon har en Peloton-cykel men erkände att den numera har fått ett nytt liv som ‘klädhäst’.

Tidigare i år erkände Susanna att hon hade bestämt sig för att ge upp alkohol helt eftersom läkare hade varnat henne för att hennes drickande låg bakom hennes hudproblem.

Att göra hälsosamma förändringar i ens liv, som att ge upp alkohol och ändra kosten, kan leda till viktminskning och en allmänt förbättrad hälsa. Det kan också påverka ens träning och fysiska prestanda positivt. Att ta hand om sin kropp och hälsa är avgörande för att leva ett långt och lyckligt liv. Susanna avslöjade tidigare att hon hade bestämt sig för att sluta dricka alkohol helt eftersom läkarna hade varnat henne om att hennes drickande låg bakom hennes hudproblem.

När det gäller kosten berättade Susanna också att hon har slutat fylla på med ‘hälften av en påse Rich Teas’ och nu njuter av rostat rågbröd toppat med ett pocherat ägg och avokado istället.

Den tidigare Strictly Come Dancing-stjärnan tror inte att hon skulle klara de tidiga morgonsamtalen för ITV:s frukostprogram om hon fortfarande drack kvällen innan.

“Men en av dem var – jag fortsatte få utbrott på min hud. Och min läkare sa att det var för att alkohol vidgar dina blodkärl och du får mer blodtillförsel till huden, vilket ger dig den rodnade looken.

Jag var benägen för finnar, utbrott, rosacea. Varje gång någon sa ‘Åh, ta bara en’, tänkte jag, ‘Jag vill inte ha en på min hud!’ Det var en fantastisk yttre motivationsfaktor.

Susanna – som är mamma till Sam, 21, Finn, 19, och Jack, 18 med före detta partner Dominic Cotton – tillade att hon nu befinner sig i något av en ‘dygdig cirkel’ eftersom hon fortsätter att må bättre och bättre som ett resultat av sitt avståndstagande.

Hon tillade: ‘Jag tror att när du stiger upp på morgonen behöver du ett klart huvud. Många av oss tenderar att inte dricka alkohol kvällen innan ett skift, men jag fann att även om jag drack under helgen tog det längre tid att spola ut det.’

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version