Investeringstrender: Amerikanska banker redovisar starka kvartalssiffror före öppning av börsen

Bild: Shannon Stapleton / Reuters / NTB

Publicerad: För mindre än 20 minuter sedan

Teknologitunga Nasdaq stiger med 0,11 procent, medan den bredare S&P 500-indexet ökar med 0,13 procent och industriindeksen Dow Jones stiger med 0,2 procent strax efter öppning.

Efter en period med kraftig uppgång på USA-börserna har torsdagen präglats av ett tungt teknikfall för New York-börsen. S&P 500 har ökat med över 17 procent hittills i år, medan Nasdaq har stigit med mer än 22 procent sedan årsskiftet.

Analys: Resultatsäsongen är igång på Wall Street med flera amerikanska storbanker som redovisar sina siffror. JPMorgan Chase ökade sin omsättning till 50,2 miljarder dollar i det andra kvartalet, med en vinst per aktie på 6,12 dollar. Trots positiva ekonomiska utsikter uttrycker JPMorgan Chase-chefen Jamie Dimon oro för framtiden.

Wells Fargo rapporterade en nedgång i nettointäkter till 11,92 miljarder dollar och en ökad vinst per aktie på 1,33 dollar. Citigroup ökade sin omsättning till 20,1 miljarder dollar med en vinst per aktie på 1,52 dollar.

Trots de starka siffrorna har JPM Chase-aktien fallit med 2,0 procent, medan Wells Fargo-aktien har backat med 6,68 procent och Citigroup-aktien har ökat med 0,46 procent.

Sammanfattningsvis: Resultaten från de amerikanska bankerna visar på en blandad bild med vissa nedgångar men också ökningar. Det är viktigt att följa med på dessa siffror för att kunna fatta informerade beslut om sina investeringar och ekonomi.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version