Primož Roglič avbryter Tour de France efter krasch – Vad detta innebär för hans karriär och framtida mål

Primož Roglič, en av de mest framstående cyklisterna i världen, har tvingats lämna årets Tour de France efter en allvarlig krasch under gårdagens etapp. Trots att han tidigare har vunnit flera stora cykellopp, inklusive Vuelta a España och Giro d’Italia, har han aldrig lyckats erövra Tour de France.

Efter att ha betraktats som en stark utmanare till totalsegern i årets lopp känns det nu som att hans chanser har försvunnit. Med kritik som alltid har riktats mot honom för att krascha för ofta, verkar det som att det är just denna ovana som har satt stopp för hans dröm om att ta hem den prestigefyllda titeln.

Med beskedet från hans stall Red Bull Bora-Hansgrohe om att han inte kommer starta på den kommande etappen, är det tydligt att Roglič fokuserar på att återhämta sig och förbereda sig inför kommande utmaningar. Enligt källor till olika medier är hans nästa mål att delta i “Vueltan” som startar den 17 augusti.

Det är en besvikelse för fansen att se en så talangfull cyklist som Roglič tvingas avbryta loppet, men det är viktigt att han tar hand om sin hälsa och ser framåt mot framtida mål. Förhoppningsvis kommer han att kunna återhämta sig snabbt och återvända ännu starkare till tävlingsbanan.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version