Världens bästa investeringschef avslöjar sina favoritresmål och hemligheter – Caroline Charles berättar om sin kärlek till London, marknaderna i Istanbul och varför hon blev arresterad på flygplatsen i Ho Chi Minh…

Caroline Charles pratar om att hennes kontor i Beauchamp Place i London är hennes favoritplats i världen – det behåller sin stadsradhuskänsla.

Hennes tidigaste semesterminne är från femtiotalet när hon åkte skidor i Harzbergen i Tyskland och såg uniformerade ryska soldater patrullera gränsen på skidor.

När det kommer till sällskap på resor föredrar hon författare som Mark Twain, Alan Coren, Douglas Adams, Jan Morris eller Martha Gelhorn.

Den vackraste byggnaden enligt henne är Mezquita de Cordoba (den stora moskén i Cordoba) med dess gigantiska karamellstångsvalv och mer än 850 kolonner.

Hon älskar att shoppa i Istanbul för mattorna, olika godsaker och marknaderna.

Den värsta saken hon gjort på semester var när hon blev stoppad i tullen på Ho Chi Minh-flygplatsen och arresterad för att ha försökt ta med sig keramik ut ur landet.

Hennes värsta semesterupplevelse var när de var på Mauritius under en orkan och var tvungna att stanna inomhus hela veckan istället för att njuta av den tropiska utsikten.

Caroline föredrar att resa med tåg för att känna sig en del av landskapet och älskar att gå, men inte för långt.

Om hon kunde bo var som helst i världen skulle det vara i London, eftersom det enligt henne är världens centrum med de bästa teatrarna, musiken, museerna, modet, maten och folket.

Resandet har lärt henne att hålla sig uppdaterad om utrikesnyheter och att behålla lugnet i alla situationer.

Caroline Charles OBE kommer att tala på Victoria & Albert Museum’s 50 years in Fashion event. Besök www.vam.ac.uk för mer information.

Genom att följa Carline Charles resor och upplevelser kan vi lära oss att uppskatta olika platser, kulturer och vara öppna för nya erfarenheter och äventyr. Det är viktigt att ta vara på möjligheten att resa och utforska världen för att berika våra liv och öppna våra sinnen för det okända.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version