Calsher Dear: En berättelse om att följa i sin fars fotspår

Calsher Dear har delat med sig av sina minnen av det bitterljuva ögonblicket då han satte sitt första mål för sin avlidne fars lag. Sonen till den avlidne AFL-legenden Paul Dear debuterade med Hawthorn Hawks i maj, och den 18-årige gjorde sin far stolt genom att göra två mål i segern mot Western Bulldogs.

‘Dad är alltid i mitt sinne. Men i sådana ögonblick känner jag verkligen hans närvaro’, berättar tonårsidrottsmannen för Stellar Magazine den här veckan. ‘Det var extra motivation att göra honom stolt, och det kändes euforiskt’, tillade den nyckelpositionerade forwarden.

Calshers mor, Cherie, änkan efter Norm Smith-medaljören Paul, kallade det en ‘surrealistisk’ upplevelse att se sin son från läktaren. ‘Vi hejade och grät samtidigt’, sa hon om vänner och familj som var på matchen. ‘Jag var så stolt över Calshers beslutsamhet – det var mycket press på hans axlar inför den här matchen, men hans mentala tuffhet var precis som hans pappas. Jag var så glad och min känslomässiga ventil släpptes. Men det fanns också en djup sorg. För Paul borde också ha varit där – för att klappa Calsher på ryggen och berätta hur stolt han var över honom’.

Calsher anslöt sig till Hawthorn som en faders-son-uttagning i 2023 års nationella draft. Cherie avslöjade tidigare att hon kämpade tillbaka tårar efter att ha sett sin son springa ut för Hawthorn för första gången. ‘Jag är inte ofta ordlös, men jag var verkligen (idag)’, sa Cherie till Triple M vid tillfället. ‘Mycket känslomässig efter att ha sett det första målet och verkligen önskat att Paul också hade kunnat vara här för att se det’.

Paul dog 2022 efter en kamp mot bukspottkörtelcancer, bara 55 år gammal. Dear cementerade sin legendariska status i klubben genom att spela 123 matcher för Hawthorn under en nioårig karriär som sträckte sig från 1987 till 1996.

Analys:
Artikeln handlar om Calsher Dear, sonen till den avlidne AFL-legenden Paul Dear, och hans framgångsrika debutmatch med Hawthorn Hawks. Trots att hans far inte längre är i livet, fortsätter Calsher att hedra hans arv genom sin prestation på planen. Berättelsen visar på det starka bandet mellan far och son, och hur sporten kan tjäna som en plattform för att hedra minnet av en älskad förälder. För läsare kan artikeln fungera som en påminnelse om vikten av att följa sina drömmar och att göra sina föräldrar stolta, även när de inte längre är närvarande fysiskt. Genom att berätta denna emotionella historia kan läsare relatera till känslorna av stolthet, sorg och prestation som är en del av livets olika ögonblick och utmaningar. "Vi grät och jublade samtidigt" – En ögonblicksbild från Stellar Magazine

Cherie, Calshers mamma, beskrev det som en ‘overklig’ upplevelse att se sin son från läktaren. ‘Vi grät och jublade samtidigt’, sa hon. Avskedsord till sin älskade make Paul.

Det är med en tungt hjärta jag delar med er att min älskade Paul sa adjö till oss klockan 18.59, avslöjade hon.

På onsdagskvällen klämde vi ihop oss i hans favoritgamla bil som representerade honom så väl och åkte till vad vi inte visste var hans sista solnedgång på en av våra favoritplatser. Som var hans sätt, satt han fridfullt och tyst och tog allt in.

På torsdagen tillbringade han hela dagen sittandes utanför, njutandes av den blå himlen och den varma solen under Melbournes vinter.

Jag är så stolt över vår vackra familj som hjälpte mig att säkerställa att vi kunde ge honom det han ville – att gå fridfullt hemma, helt omslutet av kärlek och bekvämlighet, skrev hon.

Läs mer i veckans nummer av Stellar Magazine.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version