Enastående värdering av OS-medalj skakar Antiques Roadshow-gäst till kärnan

Adam Schoon, en expertvärderare, levererade den fantastiska nyheten till Julia som hade med sig en samling simningsmedaljer. Samlingen inkluderade en guldmedalj från OS i Paris 1924 som tillhörde hennes farmor Lucy Morton. Julia förklarade att Lucy hade börjat simma när hon var 10 år och hade deltagit i OS i Paris, men ingen förväntade sig att hon skulle göra särskilt bra ifrån sig.

Det som började som en enkel samling av simningsmedaljer visade sig vara en imponerande skatt när det avslöjades att guldmedaljen från OS var värd en betydande summa pengar. Med enbart en medalj som kunde vara värd £15,000, och med potentialen för hela samlingen att vara värd minst £30,000, var Julia chockad och stolt över sin farmors bedrift i simningens värld.

Analys: Denna berättelse visar hur oväntade förmögenheter kan dölja sig i gamla föremål och familjehistoria. Att vara medveten om värdet av ärvda eller upphittade föremål kan vara avgörande för att upptäcka en oväntad förmögenhet. Genom att undersöka och värdera saker noggrant kan man upptäcka värdefulla tillgångar som kan påverka ens ekonomi på ett positivt sätt. Det är viktigt att vara uppmärksam på potentiella skatter och att vara öppen för att utforska historien bakom ärvda föremål för att göra kloka ekonomiska beslut.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version