“Celebriteter avstår från sex – en ny trend som sprider sig”

Under hashtaggen “boysober” uppmanas tjejer på Tiktok att sluta dejta. Samtidigt meddelar flera kändisar att de gått i celibat. Den amerikanska komikern Hope Woodard lanserade begreppet “boy sober” på Tiktok, och meddelade att hon tar en paus från dejting och sex i ett år. Med över 16 miljoner träffar på Tiktok har begreppet spridit sig, och framför allt unga heterosexuella kvinnor uppmanar nu varandra till att gå i tillfälligt celibat.

Enligt Selma Brodrej, kulturjournalist och författare, är frivilligt celibat ett sätt för anhängarna att återta en känsla av kontroll över sina kärleksliv. Samtidigt menar hon att otillgängligheten kan vara ett sätt att attrahera en ny partner.

Det är inte bara på Tiktok som celibat-trenden sprider sig. Under våren och sommaren har kändisar som Khloe Kardashian, Julia Fox och Lenny Kravitz berättat att de avstår från sex. Enligt kulturjournalisten Parisa Amiri kan kändisarnas uttalanden om celibat vara en slags motreaktion mot en hyperfixering kring sex och sexualitet – men också något som visar på status.

Kändisar som berättat om att de gått i celibat inkluderar Julia Fox, Kate Hudson och Craig David. Från finansmän till brat summer – trenderna på Tiktok avlöser varandra på löpande band. I vår sommarserie skriver vi om några av de största snackisarna i appen, och reder ut var de kommer från, vad de betyder och hur de spridit sig vidare utanför Tiktok.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version