Investera i studentbostäder – Nytt erbjudande om sovsalar för hemlösa studenter i Bergen och Oslo

Boligløse studenter i Bergen och Oslo får nu möjlighet att bo på sovsalar och erbjuds även hotellrabatter. Det är studentsamskipnadene i Bergen och Oslo som nu etablerar sovsalar för att hjälpa studenter som inte har tak över huvudet, skriver Khrono.

I Bergen kan det vara så att du måste dela sovsal med upp till 21 andra, och priset är 2000 kronor för tre veckor. Om du senare flyttar in i en studentbostad hos Sammen, Studentsamskipnaden på Vestlandet, kommer beloppet att dras av från första hyran.

Styreleder Amalie Lunde i Sammen beskriver den privata marknaden som otroligt pressad och berättar att 3485 studenter står i studentbostadskö. Hon tror att det kan bli konkurrens om platserna på sovsalarna som nu förbereds.

I Oslo kommer det att finnas sovsalar i lesesalsbyggnaden på Sogn studentby där studenterna måste dela rum med en till fem personer. Priset är 180 kronor per natt.

Analys:
Det här erbjudandet om sovsalar för hemlösa studenter i Bergen och Oslo är en investeringsmöjlighet som kan vara fördelaktig för både studenter och investerare. Genom att investera i studentbostäder kan man bidra till att lösa det akuta problemet med bostadsbrist för studenter samtidigt som man kan få en bra avkastning på investeringen. Det är också en möjlighet för investerare att diversifiera sin portfölj och minska risken genom att inkludera fastighetsinvesteringar. För studenter innebär det här erbjudandet en tillfällig lösning på bostadsbristen och en chans att få en trygg plats att bo under studietiden. Det kan också vara en möjlighet att spara pengar genom de erbjudna rabatterna. Sammantaget är detta erbjudande en win-win-situation för både studenter och investerare.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version