Norse Atlantic Airways gör historisk flygning från Norge till Australien

Det norska flygbolaget Norse Atlantic Airways har genomfört en historisk flygning från Norge till Darwin i Australien, enligt ett pressmeddelande från företaget. Det är första gången någonsin som någon har flugit direkt från Norge till Australien.

Flygningen avgick från Gardermoen tidigt på lördagsmorgonen och landade i Darwin, norra Australien, klockan 06.00 på söndagen. Flygsträckan var ungefär 14 730 kilometer med en flygtid på 16,5 timmar.

Flygplanet som användes var en Boeing 787-900 Dreamliner. Enligt tillverkaren Boeing har flygplanet egentligen en räckvidd på 14 010 km. Norse hävdar dock att flygplanet har en kapacitet på 15 400 km.

– Boeing 787-900 Dreamliner är det perfekta planet för ultra-långdistansflygningar, och vi är stolta över att visa dess förmågor på denna historiska rutt, säger Mette Birkedahl, direktör för charter och ACMI på Norse Atlantic Airways, i pressmeddelandet.

Analys:

Det norska flygbolaget Norse Atlantic Airways har satt en historisk milstolpe genom att genomföra den första direktflygningen från Norge till Australien. Med användning av en Boeing 787-900 Dreamliner visar företaget inte bara teknologins framsteg utan även sin förmåga att genomföra ultra-långdistansflygningar. Denna prestation öppnar upp för fler möjligheter för resenärer och kan potentiellt påverka flygmarknaden på global nivå. Det visar på innovation och framsteg inom flygindustrin och kan inspirera andra flygbolag att följa i deras fotspår.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version