FIA:s ordförande kritiserar formel 1-förarnas svordomar: Hamilton och Verstappen reagerar

FIA:s ordförande Mohammed Ben Sulayem vill minska formel 1-förarnas svordomar och drog en liknelse med rappare. Nu får han mothugg. Hamilton och Verstappen reagerar på hans uttalande.

I tv-sändningarna från formel 1-loppen är radiokommunikationen mellan förarna och teamen ett regelbundet inslag. Där brukar det sägas en och annan svordom vilket har fått Internationella bilsportförbundet, FIA, att reagera. Förbundets ordförande Mohammed Ben Sulayem säger att Fia försöker se till att få ner antalet svordomar i sändningarna. Men han säger också att förarna har ett stort ansvar i det hela. Han drar även en liknelse med rapmusik.

Hamilton reagerar starkt på Ben Sulayems uttalande och pekar på det rasistiska inslaget i jämförelsen med rappare. Samtidigt håller han med om att svordomarna från förarna skulle kunna minska och berättar om sin egen utveckling inom ämnet.

Verstappen tycker det är larvigt att försöka kontrollera förarnas språk under loppen och menar att det är svårt att hålla tillbaka när adrenalinet flödar. Han ifrågasätter om det verkligen kommer att göra någon skillnad att försöka censurera förarnas språk.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version