Magnus Carlsen utsedd till världens bästa schackspelare genom tiderna

På torsdagen utsågs norrmannen Magnus Carlsen till världens bästa schackspelare genom tiderna. Han mottog utmärkelsen av det internationella schackförbundets ordförande, Arkadij Dvorkovitj. Carlsen passade även på att kräva att Ryssland och Belarus inte släpps in i förbundet igen.

Carlsen nämnde att Garry Kasparov hade en imponerande karriär, men att han förstår varför han fick priset. Han betonade att han tror att även Kasparov skulle motsätta sig att släppa in de ryska och belarusiska förbunden igen.

På Fides kongress i Ungern har det föreslagits att släppa in Ryssland och Belarus i förbundet, men Sverige och övriga nordiska länder motsätter sig att lätta på sanktionerna mot länderna.

Analys:
Magnus Carlsen har blivit erkänd som den främsta schackspelaren genom tiderna, vilket kan påverka schackvärlden och öka intresset för spelet. Hans inställning till att inte släppa in Ryssland och Belarus i schackförbundet kan också påverka politiken inom schackvärlden och förhållandet mellan olika länder. Det är viktigt att följa utvecklingen för att förstå konsekvenserna av Carlsens uttalanden.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version