Shaun Martin, medlem i den Grammy-belönade jazzfusiongruppen Snarky Puppy, har gått bort vid 45 års ålder.

Bandet meddelade Martins bortgång i ett uttalande som publicerades på deras X-konto på söndagen, tillsammans med en bild på musikern som står på scenen.

‘Vi förlorade igår en musiklegend och, ännu viktigare, en vacker, lysande människa. Shaun Martin berörde så många människor under sitt liv och genom musikens vackra odödlighet kommer han att fortsätta att göra det. Det finns så mycket som kan sägas, men ord kan inte göra rättvisa. Vila i frid,’ stod det i uttalandet.

Martin var sångare och keyboardist för gruppen, som förra året fick sitt femte Grammy-pris för Bästa Samtida Instrumentalalbum för Empire Central.

Även om dödsorsaken är okänd hade musikern drabbats av en hemlig sjukdom i över ett år.

Innan sin död var en välgörenhetskonsert för Martin planerad att äga rum i september.

Analys: Den världsberömda jazzmusikern Shaun Martin har tragiskt gått bort i en ålder av 45 år. Hans band Snarky Puppy, känd för sin unika fusion av jazz och andra genrer, har förlorat en värdefull medlem. Trots att dödsorsaken är okänd, kämpade Martin med en hemlig sjukdom under en längre tid. Hans bortgång har påverkat både musikvärlden och fansen djupt, och en planerad välgörenhetskonsert för att stödja honom har nu förvandlats till en hyllning till hans minne. Shaun Martins arv som en begåvad sångare och pianist kommer att leva kvar genom den musik han skapade och den påverkan han hade på andra.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version