Kamala Harris väljer mellan guvernör Josh Shapiro och guvernör Tim Walz som vicepresidentkandidater

USA:s vicepresident Kamala Harris har nu begränsat sitt val av vicepresidentkandidat till två personer inför det kommande presidentvalet. De två finalisterna är Pennsylvanias guvernör Josh Shapiro och Minnesotas guvernör Tim Walz. Harris förväntas tillkännage sitt val inom kort, vilket kommer att offentliggöras vid Temple University i Philadelphia.

Josh Shapiro, 51 år gammal, är en framstående jurist som har tidigare varit delstatens högsta juridiska chef och har en lång politisk karriär bakom sig. Han vann guvernörsvalet 2022 i Pennsylvania mot en Trumpbackad kandidat och har varit en öppen kritiker av Republikanernas presidentkandidat Donald Trump.

Tim Walz, 60 år gammal, är guvernör i Minnesota och har en bakgrund inom det amerikanska nationalgardet samt som lärare. Han har lång politisk erfarenhet och har på senare tid blivit en favorit hos Kamala Harris.

Det är viktigt att följa denna utveckling då det kan ha en betydande inverkan på det kommande presidentvalet i USA och därmed på den globala politiska och ekonomiska scenen. Att förstå och analysera de potentiella kandidaternas styrkor och svagheter kan hjälpa investerare och allmänheten att fatta informerade beslut när det gäller deras pengar och framtida planer.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version