Polispådrag mot knarkhandel via posten – hundratals misstänkta identifierade och gripna

Ett intensivt arbete har pågått sedan slutet av november, där Polismyndigheten och Postnord samarbetar för att bekämpa den organiserade knarkhandeln inom det svenska postsystemet. Resultatet har varit imponerande, med tusentals misstänkta knarkköpare identifierade och över 17 000 knarkbrev sorterade ut. Dessutom har flera packningscentraler slagits ut och ett nätverk av försäljare avslöjats.

Ett genombrott i utredningen kom när dna-spår och fingeravtryck ledde till en 51-årig kvinnas gripande, vilket avslöjade en omfattande verksamhet med postade knarkbrev. Denna verksamhet har blivit allt vanligare på darknet, där sajter som Flugsvamp fungerar som en digital marknadsplats för narkotika.

Förändringen i narkotikaförsäljningen har lett till en ökad digitalisering, med nätförsäljningen som en växande del av marknaden. Polisen har dock lyckats störa verksamheten genom att gripa flera personer och beslagta stora mängder narkotika. Effekterna har varit märkbara, särskilt i Göteborg där antalet illegala försändelser minskat dramatiskt efter polisens ingripanden.

Sammanfattningsvis har polisens arbete mot knarkhandeln via posten gett tydliga resultat genom gripanden, beslag och störningar av verksamheten. Genom att fortsätta vara uthålliga och konsekventa kan polisen förhoppningsvis fortsätta att minska den illegala narkotikahandeln och göra samhället säkrare för alla.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version