Disney överträffar förväntningarna och tjänar nu pengar på streamingtjänsterna

Underhållningsjätten Disney redovisade en omsättning på 23,16 miljarder dollar förra kvartalet. Därmed slog de analytikernas förväntningar på 23,08 miljarder dollar i intäkter. Även vinsten överträffade förväntningarna med ett resultat per aktie på 1,39 dollar, jämfört med förväntade 1,03 dollar per aktie enligt Bloomberg.

Disney-aktien svänger i förhandeln efter rapporten och är något ned strax efter kl. 14.

Pixar-filmen Innsiden ut 2 har varit en stor framgång på biograferna och har genererat 1,56 miljarder dollar sedan juni, eller nästan 17 miljarder dollar globalt, enligt Disney’s kvartalsrapport. Filmen har varit huvudorsaken till den kraftiga förbättringen av resultatet inom filmverksamheten.

Disney rapporterade en vinst på 47 miljoner dollar från sina streamingtjänster, vilket är det första överskottet sedan lanseringen av Disney+ 2019. Strömningstjänsterna inkluderar Disney+, Hulu och ESPN+.

Även om filmverksamheten och streamingtjänsterna visade god lönsamhet, hade Disneys nöjesparker det tuffare med ökande kostnader och färre besökare. Inkomsterna minskade till 8,39 miljarder dollar medan driftsresultatet föll till 2,22 miljarder dollar. Disney förutspår att nedgången i efterfrågan kan påverka kommande kvartal.

Sammanfattningsvis har Disney lyckats överträffa förväntningarna med framgångsrika film- och streamingtjänster, men nöjesparkerna fortsätter att vara en utmaning med minskande intäkter och besökare. Det är viktigt att följa utvecklingen inom alla delar av Disneys verksamhet för att förstå hur det kan påverka investeringar och finanser.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version