En Antiques Roadshow-gäst klämde sin hand mot munnen i chock och stönade: ‘Jag vill inte svära!’ efter att ha fått reda på det häpnadsväckande värdet på sin mormors nål.

Gästen kämpade för att behärska sin chock och spänning efter att ha fått reda på priset på sin rekordbrytande brosch, som hon trodde bara var en kostymdel.

I avsnittet, som hölls på Piece Hall i Halifax, var en gäst mottagare av livsomvälvande nyheter.

BBC-showens residentexpert John Benjamin drogs till hennes slående blå brosch som gästen avslöjade var en familjeklenod.

Gästen förklarade: ‘Jag ärvde den från min mormor, som gav den till min far, som gav den till mig att bära på min bröllopsdag vilket jag gjorde. Något blått.

Och jag ville bara ta med den hit för att lära mig mer om den.’

Hon hade tidigare tagit med sig stycket till flera juvelerare för en värdering, men hade ingen lycka.

Hon sa: ‘De sa att det var kostymsmycken, de trodde inte på oss.’

Värderaren förklarade sedan att han hade dragits till broschen, som liknade en ‘blå klump’.

Han avslöjade sedan att det vackra smycket faktiskt var över ett sekel gammalt.

Han berättade för den chockade kvinnan att familjeklenoden var minst 140 år gammal och långt ifrån vanlig.

Han fortsatte: ‘Så om jag skulle säga att de juvelerare som ni var hos, de pratade absolut skräp, skulle du vara glad att höra det?

För det här är inte ett smycke av ingen betydelse alls.’

Det är en bit av stor betydelse eftersom den blå stenen i mitten är en helt enorm safir.’

Gästen kunde bara uttrycka ett tyst ‘wow’ när Benjamin avslöjade att det var en Sri Lankesisk ‘ljus majsfärgad blå’ safir, som vägde cirka 25-30 karat.

Benjamin fortsatte: ‘Den är monterad i guld och den är satt i silver och den är i sin original monterade låda och den är en riktig fullträff, det är verkligen det.

Så då går vi vidare till frågan om värdet.’

Han började: ‘Nu måste jag vara ärlig med dig, jag har gjort den här showen så länge, [och] jag har aldrig sett en safir av den här storleken bli medtagen till Antiques Roadshow. Det här är en riktig första gång för mig.

Om jag skulle ta ett sådant smycke till auktion, skulle jag förvänta mig att det skulle göra £40,000 till £50,000.’

Publiken stönade när gästen såg förvånat på medan hon försökte behärska sig själv.

Hon sa till experten: ‘Åh mitt ord.’ BBC’s show guests shocked by the true value of family heirlooms

En av BBC:s populära program visade nyligen en gäst som blev överväldigad av värdet på sitt familjesmycke. Benjamin uppmuntrade henne skämtsamt att svära när hon insåg värdet på sitt fantastiska brosch. Det här är inte första gången någon får livet förändrat på BBC-programmet. En tonåring blev nästintill stum när han upptäckte värdet på en gammal låda som visade sig vara värd fem siffror. Experten John Foster avslöjade att lådan var från 1675 och skulle enkelt kunna säljas på auktion för mellan £50,000 till £70,000.

Analys: Det är viktigt att förstå värdet på ärvda föremål och antikviteter då de kan ha en betydande ekonomisk inverkan. Att känna till historien och värdet på dina ägodelar kan hjälpa dig att fatta välgrundade beslut om hur du ska hantera dem för att maximera deras värde och potentiell avkastning. Det är också viktigt att regelbundet uppdatera värderingar för att hålla koll på förändringar på marknaden och se till att du får rätt ersättning om du bestämmer dig för att sälja.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version