Efter några dagar med positiv stämning på Wall Street har det vänt nedåt på veckans sista handelsdag.

Bilden visar en nedåtgående trend på Wall Street.

Det var en bred uppgång på Wall Street i torsdags. Fredagen har stämningen vänt.

Dow Jones öppnar ned 0,22 procent. Nasdaqs teknikindex faller med 0,14 procent. Den breda S&P 500-indexet faller med 0,10 procent.

Linnea Sissener Munthe, förvaltare av fonden DNB Global, sa till E24 att de senaste dagarnas uppgång var “en lättnad” efter den tunga börsfallet i måndags.

Mandagens nedgång anses vara ett svar på de besvikande jobbsiffrorna i USA och rädslan för en recession i landet.

CNBC skriver att det nu verkar som om investerare och fonder på Wall Street har “köpt doppet” och köpt mer aktier medan marknaden rasade.

Terry Sandven, chefstrateg för aktier på U.S. Bank Wealth Management, tror att marknaden kommer att förbli volatil framöver.

Färre arbetslösa i USA förra veckan enligt Bloomberg.

Marknaderna över hela världen blev chockade av förra veckans överraskande svaga jobbsiffror från USA.

Republikanernas presidentkandidat Donald Trump anser att amerikanska presidenter bör få blanda sig i beslut från centralbanken.

Trump menar att han har bättre instinkt än Federal Reserve eller centralbankschefen i många fall.

Analyser: Marknaden visar tecken på volatilitet och investerare bör vara beredda på fortsatta svängningar. Jobbsiffrorna i USA påverkar marknaden globalt. Trumps uttalande om att vilja blanda sig i centralbankens beslut kan skapa osäkerhet och påverka investerares förtroende. Det är viktigt att vara medveten om dessa faktorer och ha en långsiktig strategi för att navigera genom marknadens volatilitet.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version