I den senaste utvecklingen har Bergen presenterat ett nytt förslag till stadsspårvägslösning. Detta kan vara det bästa vi kan få till. Fylkesordförande Jon Askeland (Sp) och kommunstyrelsens ordförande Christine Meyer (H) har arbetat bakom stängda dörrar under sommaren för att hitta en ny lösning för stadsspårvägen.

Bergens invånare kan se fram emot en potentiellt banbrytande överenskommelse. Talarstolen talade om betydelsen av kompromiss och att alla parter ger och tar för att nå en lösning. Är detta slutet på splittringen och början på en ny enhet?

I centrum av detta står tre välklädda förhandlare från Vestland fylkeskommun. Diskussionen kring den nya stadsspårvägslösningen har redan väckt stor uppmärksamhet och det verkar som om hela Bergen är engagerat i frågan.

Under sommaren har fylkesordförande Jon Askeland (Sp), vice fylkesordförande Stian Davies (Ap) och fylkesdirektör Rune Haugsdal arbetat fram det som verkar vara Bergens svar på Oslo-avtalet. Men precis som med Oslo-avtalet är det bäst att vara lite försiktiga innan vi delar ut Nobelpriset.

För att få reda på mer om kompromissförslaget för stadsspårvägstunneln och hur det kan påverka Bergens framtid, kan du läsa hela artikeln med abonnemang.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version