Bilfraktrederiet Höegh Autoliners och Wallenius Wilhelmsen skjuter upp efter uppdatering

Huvudindexet på Oslo Börs är upp med 1 procent efter lite mer än en halvtimmes handel.

Gårdagen slutade med en uppgång på 0,1 procent på Oslo Börs. Detta sker efter flera dagar med stora svängningar och osäkerhet.

Så här gick det för några av de mest omsatta aktierna efter en halvtimmes handel:

– Equinor är upp med 1,30 procent
– Norsk Hydro är upp med 3,01 procent
– Höegh Autoliners är upp med 7,41 procent
– Aker BP är upp med 0,75 procent
– Wallenius Wilhelmsen är upp med 5,42 procent

Oljepriset har stigit lite sedan midnatt. Runt klockan 09:30 kostar ett fat Nordsjöolja (brent spot) 79 dollar. Oljepriset har stigit denna vecka från cirka 75 dollar på måndag förmiddag.

– Solid

Rederiet Höegh Autoliners och Wallenius Wilhelmsen stiger efter att förstnämnda presenterade en uppdatering innan börsen öppnade på fredagen.

Genomsnittlig bruttofrakt per kubikmeter var 100,3 dollar, en ökning med 4,1 procent jämfört med genomsnittet i andra kvartalet.

Analytiker Fredrik Ness på SEB skriver i en uppdatering att han är nöjd med att företaget uppnådde högre rater trots att andelen stora och tunga varor föll.

– Detta är en solid fraktrapport, skriver han.

Aktien stiger med 7,41 procent efter en halvtimmes handel.

– Urolig uke

Det har varit några oroliga dagar på världsmarknaderna.

I slutet av förra veckan började det gå nedåt, innan det rasade i början av denna vecka. Orsaken till raset var rädsla för recession i USA, svaga siffror från den amerikanska arbetsmarknaden och en överraskande räntehöjning i Japan som stärkte den japanska valutan yen.

Sedan dess har det mestadels varit uppgång.

Torsdag kom det siffror från den amerikanska arbetsmarknaden som dämpade rädslan för recession och skickade Wall Street uppåt. Marknaderna i Asien har surfat på samma våg på fredagsmorgonen.

– Stiger efter kvartalsrapporter

Det kom annars några andra nyheter på morgonen:

– Tankrederiet Okeanis Eco Tankers rapporterade lägre intäkter än förra året. Utdelningen till aktieägarna hålls lika som i föregående kvartal. Rederiet meddelade också att de har refinansierat fartyg och betalat ner skulder. Aktien är upp med 2,26 procent efter en halvtimme.
– Prisökningen i Norge steg till 2,8 procent i juli. Kärninflationen, som bortser från energipriser och avgiftsförändringar, landade på 3,3 procent, jämfört med 3,4 procent i juni.

Analys: Investering i bilfraktrederier som Höegh Autoliners och Wallenius Wilhelmsen kan vara lönsamt baserat på deras senaste prestationer och marknadstrender. Det är viktigt att följa kvartalsrapporter och rederiernas fraktrater för att fatta välgrundade investeringsbeslut. Dessutom kan det vara klokt att övervaka oljeprisets rörelser eftersom det påverkar rederiernas kostnader och intäkter. Sammantaget kan detta innehåll ge insikt i aktuella händelser på finansmarknaden och hjälpa investerare att fatta informerade beslut för sina ekonomiska framgångar.

Share.
Leave A Reply

Exit mobile version